in

Reméljük, Bach is hallja majd!

A szarvasi Vízi Színház
A szarvasi Vízi Színház

Különleges élményben lehet része annak, aki ellátogat augusztus 20-án este fél 9-kor a Vízi Színházba.  Alpár Balázs formációja, a Fugato Orchestra és meghívott vendége,Tompos Kátya egy bő két órás zenei utazásra invitálja közönségét.

Nehéz lenne az együttes zenei repertoárját merev műfaji korlátok közé szorítani. Komolyzene? Világzene? Könnyűzene? Jazz, esetleg rock? Nos, ez mind a Fugato Orchestra. Alpár Balázs szavaival élve: „Nincs komoly- és könnyűzene, csak igényes és igénytelen.” Mi tagadás, van benne valami. Korunkban amúgy is nagy divattá vált a különböző műfajok közötti átjárás. Talán ez a titka a nagy népszerűségnek, ez a titka annak, hogy egészen eltérő korosztályú, érdeklődési körű embereket sikerül megszólítani. Ezt ígéri augusztus 20-ára is a zenekar, amikor is az igényes, minőségi muzsikának ugyanúgy tud majd örülni a klasszikus zenén nevelkedett néző, mint a Tompos Kátyát a mozivászonról, vagy épp a színház világából csodáló zeneszerető ember.

A Fugato Orchestra mintegy másfél évtizede szórakoztatja a nagyérdeműt. Eddig két CD-albumuk jelent meg, első nagy munkájuk, a „Neander-variácók” címet viselő nemzetközi elismerést is nyert. Az együttes hangzásvilágát a szimfonikus hangszerek, az azokat remekül kiegészítő dobok, basszusgitárok és az ötletesen használt elektronika teszik egyedivé. A koncerten azt kívánja megmutatni a csapat, hogy miként is lehet Bach zenéjét egy kis „looper” technikával megbolondítani. Ehhez egy teljesen modern eszközre van szükség, egy alig próbált elektromos hegedűre, amely képes egy-egy rövidebb téma rögzítésére, majd a már egyre sokasodó, rögzített szólamok folyamatosan feleselnek az újonnan játszottakkal. Ennek a technikának köszönhetően Farkas Izsák egy szédületesen virtuóz bemutatót ígér, mely Tompos Kátya sejtelmes hangjával igazi zenei csemegét kínál az idelátogatóknak.

Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Szarvasi FC

Pikali Gerda és Kautzky Armand

A vörös bestia elszabadult Szarvason