in , ,

Szarvasi sárkányhajós legények bevették Rómát

12 fővel képviseltette magát a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület a 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon Rómában.

Összesen huszonnyolc érmet szereztek a magyar sárkányhajósok az olasz fővárosban megrendezett 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon, melyben szerepet kaptak a Körös Dragon Egyesület képviselői is. Minden szarvasi sárkányhajós legalább egyszer felállhatott a dobogó valamelyik fokára. A négy napos verseny sorozat során 2000, 500 valamint 200 méteres távokon, női, férfi és vegyes összeállításban 20 illetve 10 fős hajókban szálltak vízre versenyzőink a saját korosztályukban.

A versenypálya igen szűk volt, minden rövid távú futamban maximum 4 hajó versenyzett egymással.

Legfiatalabbjaink nem találtak legyőzőre, mindhárom távon, vegyes kategóriában bezsebelhették az aranyérmet. Jelen Ákos és Kozma Márk, mindketten a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói, másfél éve sárkányhajóznak, és kitartó munkával lettek Európa Bajnokok.

További dobogós eredmények:

Premier korosztály: Kriska Zsuzsanna 3 ezüst érem, egy bronz, Kmotrica Igor és Nyerges Richárd 1-1 bronz éremmel térhettek haza.

Seinor A korosztály: Kálmán András 1 arany és egy ezüst, Détár Előd 1 ezüst, egy bronz, Nyerges Miklós arany, ezüst és bronz éremből is egy-egy míg Szitó Szabolcs arany 1, ezüst 2 és egy bronz érem jogos tulajdonosa.

Senior B korosztály: Bakula Pál egy ezüst és kettő bronz éremmel, Bogár Gábor 2-2 ezüst és bronz éremmel tért haza.

Senior C korosztály: Hornok László egy bronz érem. László az egyetlen, aki 10 fős hajóban versenyzett, a többiek 20 fős hajóosztályban érték el az eredményeket.

Természetesen mindenkinek volt még több dobogó közeli eredménye.

14 nemzet, több mint 1000 versenyzője mérettette meg magát az Európa Bajnokságon.

A magyar válogatottak 8 arany, 9 ezüst és 11 bronzérmet szereztek.

Az európai és a nemzetközi szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy hazánk nyerte el a 2018. évi Klub Legénység Világbajnokság rendezési jogát. A világ megannyi pontján tűzték ki célul, hogy 2018 nyarán ismét ellátogatnak – ez alkalommal klubcsapataikkal- Magyarországra, hogy a már 2013-ból ismert, kiemelkedő színvonalú világversenyen mérettessék meg magukat. A Körös Dragon SE célul tűzte ki, hogy a hazai rendezésű 2018-as Klub Legénység Világbajnokságon legalább 2 legénységgel részt kíván venni.

A Körös Dragon SE versenyzőinek kijutását az Európa Bajnokságra, Bucsa Község Önkormányzata támogatta.

Szitó Szabolcs

Vélemény, hozzászólás?

Hujber Ferenc

Hujber Ferenc emberközelből

Iskolakezdési hírek – 2016