in ,

Jutka néni sárgabarackos koszorúja diadalmaskodott a kerti partin

Amilyen jókedvűen indította, olyan vidáman zárta a nyarat Szarvas Város Barátainak Köre. A civil szervezet kinőtte az előző helyszínt, épp ezért néhány éve a Pedagógus Üdülőbe tette át a nyárbúcsúztató kerti parti székhelyét. Ráadásul a tagság semmit sem bízott a véletlenre: birkapörkölt, kelt tésztás finomságok, valamint Csipai János közreműködésével nosztalgiamuzsika fogadta az érkezőket, ill. a nap során több sportprogramba is be lehetett kapcsolódni.

– Az idei év újdonsága abban áll, hogy meghívtuk a civil szervezeteket is. Arra kértük őket, hogy legyenek köztünk, és próbáljuk megtalálni azokat a közös pontokat, ahol együtt tudunk dolgozni, ezzel is segítve egymás munkáját – adott hangot új kezdeményezésüknek Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna, a civil szervezet elnöke.

A civilek mellett a város-és az intézmények vezetése is képviseltette magát. Ottjártukkor Babák Mihály polgármester épp egy időben futott be dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgatóval és Varga Viktor rendezővel. A teátrum művészei a rendezvény kedvéért több órás utat tettek meg Komáromból, ahol előző este debütált a Lili bárónő. A dugók és a balesetek miatti bosszankodást hamarosan elfeledtették a házias ízek, majd a teátrum vezetője kedvcsinálóként ismertette az őszi évad kínálatát.

A főétel utáni desszertről a hölgyek maguk gondoskodtak. Meghirdették a „legfinomabb kelt tészta” versenyét, amire 18 nevezés érkezett. Az öttagú zsűri csak hosszas eszmecsere után hozta meg döntését, amelyből Medvegy Mihályné Jutka néni került ki győztesen.

– Asztalt sárgabarackos koszorú a sütemény neve, amit a lányommal közösen készítettük el. Nagyon ízlett mindenkinek, egy morzsa sem maradt belőle. Imádok sütni, aki nálam többet süt, az vagy cukrász, vagy festi magát – árulja el mosolyogva a lelkes háziasszony.

A „nagy család”  nem feledkezett meg az ünnepeltekről sem. Egy 70-es számjeggyel díszített tortával és apróbb ajándékokkal köszöntötte Forschner Rudolf mesterszakácsot, aki meghatódva fogadta a figyelmességet.

– Alapvető igazságnak tartom, hogy az az ember lehet igazán boldog, akinek vannak barátai. Szerencsére elmondhatom, hogy nagyon sok jó barátom van – mondta elcsukló hangon.

A szülinapos viszonozta a kedvességet. Gondoskodott a buli hangulatfelelőséről, a délutáni órákban pedig a Pedagógus Üdülő mólóján egy meglepetés koktéllal koccintott népes baráti társaságával.

Vélemény, hozzászólás?

Hetet lőttünk a tótkomlósi vendégeknek

A Vajda rejtőzködő kincsei