in , , ,

Gyakorlósok nyerték az első Nebuló Kupa Sárkányhajó Versenyt

A Szarvason egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sárkányhajó sportág a Szarvasi Gyakorló Általános Iskolás diákjaink számára is kedvelt és sikerekben bővelkedő sporttevékenységgé vált.  A Holt-Körös egyik legszebb szakaszán, a Vízi Színház előtt, 2016. szeptember 23-án került megrendezésre a szarvasi Körös Dragon SE szervezésében az I. Szarvasi Nebuló Kupa Sárkányhajó Verseny, melyen a hajók legénységei két kategóriában, Kisdiák – általános iskolás és Nebuló – középiskolás kategóriában mérhették össze erejüket.

Kisdiák kategóriában 3 csapat indult. A 7. és 8. osztályos fiúkból és lányokból álló legénység tagjai 200 méteres távon küzdöttek meg egymással.  A versenyt megelőzően a rendezvény főszervezője, Szító Szabolcs felkészítő edzéseket biztosított a csapatok számára, melyek során a tanulók megismerkedhettek a helyes lapátfogással, a dobolás és az evezés technikájával, a sportág szépségével.  A remek felkészítés, tanulóink összehangolt munkája a Gyakorlós diákok győzelmét eredményezte.

A versenyt követően a csapatok egy játékos váltóversenyen is részt vehettek, melynek során egy csapat legénységének tagjai két hajóban elosztva, egymással szemben, 200 méter távolságra ültek. A rajtolást követően meginduló első hajó kormányosánál lévő váltóbotot el kellett juttatni a másik hajó kormányosához, aki annak megszerzése pillanatában adta ki a „rajt” vezényszót az immáron célba futó hajó legénységének. Habár erre versenyen kívül került sor, és nem járt érte külön díjazás, a diákok nagyon élvezték. De a napsütés, a háttérben szóló zene, a Gyakorlós diákok hangos szurkolótábora és végső soron a győzelem mind hozzájárultak ahhoz, hogy legénységünk tagjai egy feledhetetlen nappal gazdagodhattak.

A legénység tagjai: Ancsin Attila Tibor, Bencze Benedek, Benke Beatrix, Brachna Balázs, Czirle Gréta, Galó Tamás Márk, Jelen Zsófia, Kalocsai Csenge Katalin, Kasik Ákos, Kerekes Laura, Kiri Máté, Kis Alexandra Klaudia, Komlós Barnabás, Koncz Dóra, Kugyela Ádám, Kugyela Kristóf Balázs, Molnár Előd, Monostori Péter, Pálinkás Luca Krisztina, Tomasovszki Odett, Tóth Etele Imre, Varga Bence, Závoda Zalán

Gulyáné Dékán Klára testnevelő tanár

A GFF Gyakorlóintézménye gratulál a szervezőknek, hogy népszerű és kedvelt diák tömegsport alapjait fektették le szervező munkájukkal.

Vélemény, hozzászólás?

Kevés gyerek kapja a meg a „minden napra egy meséjét”

A zene hatalmas dolog