in ,

Pályázat a gyermekek környezettudatos nevelésének támogatására

Hulladék újragondolva – környezetbarát karácsony – pályázat a gyermekek környezettudatos nevelésének támogatására

A”SZARVASÉRT” Alapítvány, a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület és Szarvas Város-és Környezetvédő Egyesülete karácsonyi pályázatot hirdet a gyermekek környezet tudatos nevelésének támogatása érdekében. A pályázat lényege, hogy az óvodás és általános iskoláskorú gyerekek újrahasznosítható hulladékokból karácsonyfadíszeket, karácsonyi asztaldíszeket vagy bármilyen karácsonyi ajándéktárgyat készítsenek, amelyeket zsűrizni és díjazni fognak a pályázatot kiíró szervezetek. Bármilyen – egészségre nem káros – hulladék felhasználható pl. papír, fa, fém, műanyag, textil stb. (Az alkotók a tárgyak díszítésére felhasználhatnak kisebb gyertyát, mécsest, szalagot, matricát, fenyőágat, stb. de a lényeg az újrahasznosított hulladék legyen.)

A pályázaton részt vehetnek a városi és város környéki óvodák nagycsoportos gyermekei, és az általános iskolák tanulói három korosztályos kategóriában.

1. nagycsoportos óvodások
2. általános iskolák alsó tagozatai
3. általános iskolák felső tagozatai

A kreatív alkotásokat készíthetik a résztvevők egyénileg, csoportokban vagy osztályközösségekben is.

Mindhárom kategóriában az alábbiak szerint díjazzuk az alkotásokat:
– egyéni alkotások / első három helyezett
– csoportos alkotások /első három helyezett

A díjazottak az eredményhirdetést követően értékes karácsonyi ajándékcsomagban részesülnek. Az alkotásokat szakértő zsűri bírálja el a Művészeti Alapiskola, kézműves egyesületek, és a pályázatot meghirdető szervezetek részvételével.

Az alkotások elkészítésére és leadására a résztvevő gyermekek számára egy hónap áll rendelkezésre 2016. október 20-tól november 20-ig.

Annak érdekében, hogy a benyújtott alkotások korcsoportonkénti elkülönítése zökkenőmentes legyen az alkotások leadásának határideje:

– Alsó tagozatos korcsoport részére: 2016. november 21-22-23.
– Felső tagozatos korcsoport részére. 2016. november 24-25.
– Óvodás korcsoport részére: 2016. november 28-29-30.

A LEADÁS HELYE a SZARVAS, DAMJANICH U. 64. szám alatti CIVIL HÁZ
Az alkotásokat délelőtt 9 órától délután 15 óráig vesszük át.

A résztvevő gyerekektől, tanulóktól azt kérjük, hogy alkotásaikat egy névjeggyel ellátva adják le, amelyen szerepel egyéni alkotások esetén az alkotó neve, kora, iskolájának (óvodájának) neve. Csoportos vagy közösségi alkotások esetén az iskola (óvoda) neve, a csoport neve, létszáma és korcsoportja. (A névjegyek kreativitását, ötletességét is figyelembe veszi a zsűri a bírálásnál.)

A leadott ajándéktárgyakból kiállítást rendezünk a Civil Házban, a kiállítás megnyitását és az eredményhirdetést 2016. december 15-re tervezzük.

A kiállítás nyilvános, néhány napig bárki megtekintheti. Ezt követően a kiállított tárgyakat visszaadjuk alkotóiknak.

Hasznos és kreatív munkálkodást, környezettudatos gondolkodást, jókedvű karácsonyi készülődést kívánunk minden résztvevőnek!

Nyemcsok Mihály, háttal Tóbiás Sándor

Nem egy ligában fociztak

A Bánki tavon jártak a Körös Dragon SE sárkányhajósai