in ,

Sikeres casting: Úton a VI. Rendezvény és Esküvő Kiállítás felé

Forgatókönyv és profizmus szempontjából a szépségversenyek hangulatát idézte az a válogatás, amelyre február 17-én a Minden, ami Szarvas csapata invitálta a fiatalokat. A cél azonban közel sem volt azonos. A szervezők nem a legszebb, hanem a kifutón legrátermettebb jelölteket választották ki, vagyis a belső-külső szempontok egyaránt fontosak voltak. A 16 szerencsés kiválasztottnak ugyanis majd egyedi és divatos esküvői- és alkalmi ruhakollekciókat, valamint kézzel készített ékszerszetteket kell magabiztosan viselniük április 15-én, a VI. Rendezvény és Esküvő Kiállításon.

A Minden Ami Szarvas által tavaly novemberben meghirdetett castingra összesen 48-an jelentkeztek a térség számos pontjáról, akikből 40-en jöttek el – 34 lány és 6 fiú – a Liget Wellness és Konferencia Hotelben megrendezésre került válogatásra. A zsűriasztalnál összesen tízen foglaltak helyet, a szépségipar minden szegmenség képviselve: a fodrász, sminkes, ékszerkészítő, ruhatervező, ruhaszalonok vezetői, táncpedagógus és kommunikációs menedzser jelenléte garantálta, hogy a nap végén a legjobb döntés szülessen.

– Az volt a célunk, hogy szakmai szempontok alapján válasszuk ki a lányokat és fiúkat, mert áprilisban komoly munka vár rájuk. El kell készíteni a hajukat, a sminkjüket, ill. nyolc ruhát kell felvenniük nagyon rövid idő leforgása alatt. Tavaly beláttuk, hogy ezt el kell próbálni, és több időt kell rászánni az előkészületekre – magyarázza az idén életre hívott casting hátterét Dernovics Péter ötletgazda.

A részvevők szigorú, előre eltervezett menetrend alapján mutathatták be képességeiket. Először egy-egy, a zsűri által feltett kérdésre kellett válaszolniuk, ami 14 lánynak sajnos a verseny végét jelentette. Ezt követően egyszerű lépéseket tanultak meg a táncpedagógus segítségével, ami ugyancsak elbírálásra került. Ezek tükrében alakult ki a végleges mezőny, vagyis ünnepélyes eredményhirdetés keretében elhangzott annak a 10 lánynak és 4 fiúnak a neve, akik egészen biztosan ott lehetnek a VI. Rendezvény és Esküvő Kiállításon.

– Ilyen válogatón még sohasem voltam, és szerettem volna kipróbálni magam – mondja kissé csalódottan Sindel Renáta, akitől a második körben búcsúztak el. – Szeretem a szép ruhákat és nagyon vonzott a kifutó is, jó lett volna ott lenni a tíz között. Ennek ellenére úgy érzem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, és elfogadom a zsűri döntését.

Az ítészek is elismerték, nem volt könnyű dolguk. Még az is felmerült, hogy mind a húsz lány maradhat, de végül többszöri véleménycsere után sikerült felállítaniuk a végleges névsort.

– Én összességében néztem a lányokat – avat be a zsűri nézőpontjaiba Dubovecz Edina, a Marilyn esküvői ruhaszalon tulajdonosa. – Eleinte nekem pl. szempont volt, hogy ne legyenek túl vékonyak a lányok, de ez a bemutatkozások után megdőlt. Figyeltem azt is, ki hogyan mozog, ill. mennyire lehet vele együtt dolgozni. Természetesen emellett azt is elképzeltem, hogyan tudná majd viselni azt a ruhát és a magas sarkú cipőt, ami ráadok, és azt mondhatom, maradéktalanul elégedett vagyok a döntéssel.

A fiatalokra izgalmas időszak vár. Ettől az időponttól kezdve folyamatosan tartják a kapcsolatot a kiválasztott mentorukkal, aki mindenben segítségükre lesz. A nagy nap előtt pedig még több alkalommal próbálnak, ismerkednek a helyszínnel, hogy április közepén már minden gördülékenyen menjen.

– Szerencsére nem vagyok izgulós típus, ami ma nagyban megkönnyítette a dolgom – mondja elégedetten mosolyogva a 23 éves Litauszki Renáta, aki elnyerte a zsűri tetszését. – Ennek ellenére egy-két szép lányon magam is meglepődtem, aki kiesett. Egyébként hat éve élek boldog párkapcsolatban, úgyhogy már motoszkál a fejemben egy habos-babos esküvői ruha, ezért is szerettem volna belecsöppenni ebbe a világba.

A szervezők az elkövetkező két hónapban folyamatosan ébren tartják a figyelmet és több szarvasi rendezvényhez csatlakoznak. Február 18-án pl. a II. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokságra ajánlottak fel egy különdíjat, amit a Szlovák Általános Iskola csapata kapott. A húsvét előtt megrendezésre kerülő programon pedig két helyszínen, túlnyomórészt helyi tehetségekkel és kulináris csemegékkel várják az érdeklődőket. A program sztárvendége a Hősök zenekar, háziasszonya pedig visszatérően Weisz Fanni lesz.

A továbbjuttottak névsora: Uhljar Nikolett (Szarvas), Melis Zsuzsi (Kondoros), Pokornyik Lilla (Dabas),Tomasovszki Lili (Szarvas) Szabó Hajnalka (Hódmezővásárhely),Veszter Dóra (Szarvas),Litauszki Renáta (Szarvas) Harmati Kinga (Szarvas), Cserfalvi Nóra (Szeged), Lovász Ágota (Szarvas) és a legnagyobb közösségi portálon történő szavazás alapján Benyó Eszter (Szarvas)

Fiúk: Jelen Ákos (Szarvas), Kozma Márk (Szarvas), Molnár Gábor (Szarvas), Gyulai Dániel (Szarvas), Gazsó Ádám (Kondoros)

Fotó: Baksi

Förgetegesre sikerült a Gyakorló farsangi mulatsága

Szarvas vonzza a sárkányokat