in , ,

Kiss János fotóművész kiállítása a Gyakorló tavaszi ovigalériájában…

Március 7-én újra megtelt kíváncsi ovisokkal a GFF Gyakorlóovi középső lépcsőháza. A művészeti programmal működő Cseresznye, és Alma csoport már napok óta csodálja a művészi fotókon látható érdekes madarakat, rovarokat, és mindenki kedvencét: a kedves kis őzikét.

A kiállítást Mihály Zoltánné etnográfus, szakvezető óvodapedagógus nyitotta meg Szabó Lőrinc Tavasz című versével.

„Mi az?” – kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” – felelt a Nap.
„Megjött?” – kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” – felelt a Nap.

„Szeretsz?” – kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” – szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

Köszöntötte a megjelenteket és bemutatta az alkotót, Kiss Jánost.
A gyerekkel megbeszélte, melyik állatot ismerik, melyik fotó tetszik nekik, és miért? Az almások lelkesen mutattak rá az őzre és a kárókatonákra, és oly csendben hallgatták Jánost, az alkotót, mint az óvó nénik legszebb meséit… Megérezték hangjából a lelkesedést, a kalandvágyat, a természetszeretetet és csodálatot! Ki ne szeretne ennyi csodát látni, átélni, fotózni?!

Szokás nálunk, hogy minden ovigaléria megnyitó után kedvet kapunk az alkotásra. Ilyenkor, ha lehet, a gyerekekkel kipróbáljuk azt a technikát, amellyel a művész alkotott. Most, mi ugyan nem tudtunk fotózni, de nagy munkába fogtunk: fotóalbumokat készítettünk! A gyerekekről készült képeket ragasztgattuk be albumokba. Sőt! Színes tavaszi képeket is válogattunk, kereteztünk, úgy, ahogy nekünk tetszett. A szülők segítettek a képeket készíteni, gyűjtögetni, és közülük néhányan vendégeink is voltak a megnyitón.

Idézetek a kicsiktől:

M.-et már három évesen is érdekli minden, és az anyukájának meséli a mai élményt:

-Nézd anyu! Nekem az az egy napig élő „tiszabogár” tetszett a legjobban!- (mutat a kérészre)

Z., alma csoportos kisfiú Stünci néni kérdésére meglepő választ ad: – Azért tetszik az őzike, mert az ugrál! – (A képen nem ugrik épp az őz, de valóban nagyon riadtan néz, és ugrásra kész! Z. már elképzelte!)

Köszönjük Kiss János alkotónak, hogy megörökített a képein néhány, a természetből lopott csodás és érdekes pillanatot, és azt itt is hagyta nekünk…Gyakorlósoknak.

Gyekiczki Istvánné, Piroska szakvezető óvodapedagógus

What do you think?

Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője

Dr. Melis János: Egyetlen napra sem maradnak ellátatlanok a gyermekorvosi körzetek

Bemutatkozik a szemészet