in , ,

Látványos bemutatókkal nyitotta az évet az Állatpark

Március 17-én tartották a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark 2017-es idénynyitó rendezvényét “Merítkező kikelet” címmel.

– Tavasz van. A tavaszi olvadékvizekről, a tavaszi vízállásokról szól ilyenkor a természet. Ehhez, illetve a március 22-én közelgő víz világnapjához igazítottuk a nap tematikáját is – mondta Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője. – Ráadásul nálunk vendégeskedik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vándorkiállítása, ami “Az éltető víz” címet viseli és a vizeinkről ad átfogó képet, egy tájékoztatást a látogatók részére.

Mindehhez még további programok is társultak a nap folyamán. Kezdésképp egy nagyon látványos bemutatóval indultak. A látogatóközpont akváriumában az év halát, a folyami harcsát etették meg nagyon látványos körülmények között. Mellette a többi ragadozóhal, a csuka, a fogas süllő táplálkozási szokásait is megfigyelhették a látogatók, de a békésebb halak sem maradtak éhen. A programok az állatpark taván is zajlottak. Hattyúk, ludak és récefélék etetését tekinthették meg a látogatók.

Ezen a napon vendég volt a nemzeti park partnere, az Alföld Víz Zrt. is. A cég munkatársai előadásokkal készültek a vizek jelentőségéről, de az egész nap folyamán bemutatókkal, hasznos információk átadásával, víz-kvízzel tették érdekesebbé a programot.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark az idén is havi rendszerességgel színes programok sorát tervezi. Legközelebb húsvét vasárnap és hétfőn egy nagyobb szabású rendezvénnyel várják majd a látogatókat. Akkor is lesz látványetetés, állatismertetők, tojáskeresés húsvéti nyomozással. Április 22-én a Föld napján Tekerj a Földért című eseményükre várják az érdeklődőket.

Vannak új állatok is. Egy nagyon barátságos muflon ürü érkezett, és nagyot nőtt a kis bölény is, ami a Szabir nevet kapta. Új szolgáltatásokkal, például futóbiciklikkel bővült a szolgáltatások sora. A tél folyamán a park munkatársai készítettek egy olyan húzható kiskocsit, amibe akár három gyerek is belefér.

A kiállítás április 30-ig tekinthető meg.

Dr. Sajti Edit sajtónyilatkozata

Március 15-e Déván