in , , ,

Samu Tamás Gergő szerint háromesélyes az időközi választás

Samu Tamás Gergő
Samu Tamás Gergő

Az időközi választás előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta Samu Tamás Gergő. A Jobbik képviselőjelöltje március 21-én összegezte az intenzív kampányidőszak történéseit, és számot vetett elképzeléseivel is.

– A kampány február elején aláírásgyűjtéssel kezdődött, amikor bejártam a körzet szinte teljes egészét. És bár korábban úgy gondoltam, viszonylag tájékozott vagyok a helyi ügyekkel kapcsolatban, rengeteg új ismeretre tennem szert az ottani problémákra vonatkozóan – kezdte értékelését. – Nagyon sok emberrel tudtam beszélni, ami nagyon hasznos egy leendő képviselői munkához, de bármilyen más közéleti tevékenységhez is.

A felvetett problémákra jobbikos képviselőtársával közösen igyekeztek megoldást találni, és amennyiben lehetőségük adódott rá, lépéseket tettek. Tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy a lakosság jelentős hányada nem tudja, ki a megválasztott képviselője, ami szerinte nem az ő hibájuk. A regnáló önkormányzatban ugyanis akadnak olyanok, akik a választások után elfeledkeznek az adott körzetben élőkről, és problémáik tekintetében sem járnak el kellő alapossággal.

Eredményeik között értékelte, hogy az útépítéssel kapcsolatos lakossági teher a felére – 50%-ról 25%-ra – csökkent, ami érinti a 2. sz. választókörzetet is. Jelöltként már meg is kezdte az érintettekkel való konzultációt, az igényfelmérés pedig jelenleg is folyik. Hozzátette, az itt található járdák állapota sem kielégítő, több alkalommal szembesült olyan szakaszokkal, ahol évtizedek óta nem történt előrelépés. Örömmel konstatálta, hogy az önkormányzat nagyszabású járdaépítésbe kezdett, amit megválasztása esetén határozottan támogatni fog.

Samu Tamás Gergő

Visszautalt az elhanyagolt ingatlanok problémájára is, amire a testület szeptemberig rendelet formájában tud reagálni. Ez esetben lehetősége lesz az önkormányzatnak felszólítani a tulajdonosokat a helyreállítása, amennyiben pedig ezt nem teszik meg, ezt követően akár le is bonthatja. Rámutatott, sajnos a legtöbb esetben a helyi cigányság érintett ez ügyben, részben tulajdonosként, részben pedig az ingatlanokban folyó illegális tevékenységek részvevőjeként. Épp ezért célja, hogy bővítse a kamerarendszert, ill. arra ösztönözze a rendőrséget, hogy hatékonyabban lépjen fel az ilyen esetekben. Amennyiben nem lesz előrelépés, indítványozni szeretné a rendőrkapitány leváltását.

Az egészségügy helyzetével kapcsolatban emlékeztetett, az elmúlt hetekben felkerestek egy szakpolitikust, ill. helyi orvosokkal is konzultáltak. Kisebb előrelépésként értékelte, hogy az önkormányzat 5 millió Ft-ot különített el orvosi ösztöndíjkeretként, amellyel a jövőben Szarvasra visszatérő szakembereket támogatják. Legújabb módosító indítványukban pedig azt célozzák meg, hogy a Komép Kft. – havi rendszeresség helyett – minden héten elszállítsa a vegyes hulladékot.

Zárásként felhívta a figyelmet Vona Gábor pártelnök soron következő utcafórumára, amelyet március 23-án 12 és 13 óra között tart a Kossuth tér 1. sz. alatti közterületen.

Biztatott mindenkit, vegyenek részt az általa is háromesélyesnek tartott választáson, ezzel is kifejezve a lakossági akaratot.

Várnai Réka

Íróklub: A kortárs írók, költők Mekkája lett Szarvas

Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje beiratkozási rendje