Connect with us

Politika

Samu Tamás Gergő szerint háromesélyes az időközi választás

Samu Tamás Gergő
Samu Tamás Gergő

Az időközi választás előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta Samu Tamás Gergő. A Jobbik képviselőjelöltje március 21-én összegezte az intenzív kampányidőszak történéseit, és számot vetett elképzeléseivel is.

– A kampány február elején aláírásgyűjtéssel kezdődött, amikor bejártam a körzet szinte teljes egészét. És bár korábban úgy gondoltam, viszonylag tájékozott vagyok a helyi ügyekkel kapcsolatban, rengeteg új ismeretre tennem szert az ottani problémákra vonatkozóan – kezdte értékelését. – Nagyon sok emberrel tudtam beszélni, ami nagyon hasznos egy leendő képviselői munkához, de bármilyen más közéleti tevékenységhez is.

A felvetett problémákra jobbikos képviselőtársával közösen igyekeztek megoldást találni, és amennyiben lehetőségük adódott rá, lépéseket tettek. Tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy a lakosság jelentős hányada nem tudja, ki a megválasztott képviselője, ami szerinte nem az ő hibájuk. A regnáló önkormányzatban ugyanis akadnak olyanok, akik a választások után elfeledkeznek az adott körzetben élőkről, és problémáik tekintetében sem járnak el kellő alapossággal.

Eredményeik között értékelte, hogy az útépítéssel kapcsolatos lakossági teher a felére – 50%-ról 25%-ra – csökkent, ami érinti a 2. sz. választókörzetet is. Jelöltként már meg is kezdte az érintettekkel való konzultációt, az igényfelmérés pedig jelenleg is folyik. Hozzátette, az itt található járdák állapota sem kielégítő, több alkalommal szembesült olyan szakaszokkal, ahol évtizedek óta nem történt előrelépés. Örömmel konstatálta, hogy az önkormányzat nagyszabású járdaépítésbe kezdett, amit megválasztása esetén határozottan támogatni fog.

Samu Tamás Gergő

Visszautalt az elhanyagolt ingatlanok problémájára is, amire a testület szeptemberig rendelet formájában tud reagálni. Ez esetben lehetősége lesz az önkormányzatnak felszólítani a tulajdonosokat a helyreállítása, amennyiben pedig ezt nem teszik meg, ezt követően akár le is bonthatja. Rámutatott, sajnos a legtöbb esetben a helyi cigányság érintett ez ügyben, részben tulajdonosként, részben pedig az ingatlanokban folyó illegális tevékenységek részvevőjeként. Épp ezért célja, hogy bővítse a kamerarendszert, ill. arra ösztönözze a rendőrséget, hogy hatékonyabban lépjen fel az ilyen esetekben. Amennyiben nem lesz előrelépés, indítványozni szeretné a rendőrkapitány leváltását.

Az egészségügy helyzetével kapcsolatban emlékeztetett, az elmúlt hetekben felkerestek egy szakpolitikust, ill. helyi orvosokkal is konzultáltak. Kisebb előrelépésként értékelte, hogy az önkormányzat 5 millió Ft-ot különített el orvosi ösztöndíjkeretként, amellyel a jövőben Szarvasra visszatérő szakembereket támogatják. Legújabb módosító indítványukban pedig azt célozzák meg, hogy a Komép Kft. – havi rendszeresség helyett – minden héten elszállítsa a vegyes hulladékot.

Zárásként felhívta a figyelmet Vona Gábor pártelnök soron következő utcafórumára, amelyet március 23-án 12 és 13 óra között tart a Kossuth tér 1. sz. alatti közterületen.

Biztatott mindenkit, vegyenek részt az általa is háromesélyesnek tartott választáson, ezzel is kifejezve a lakossági akaratot.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Babák Zoltán) Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

Megtartotta vírus utáni első sajtótájékoztatóját a Jobbik

Politika

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2017. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect