in , ,

A Szabadkígyós is fordítani és nyerni tudott Szarvason

A 17. fordulóban, három elvesztett mérkőzés után a Szabadkígyóst láttuk vendégül, nem ígérkezett könnyűnek a találkozó, de gödörben lévő csapatunknak itt volt a lehetőség a javításra. A kezdés után próbáltuk kezünkbe venni az irányítást, de a képzett játékosok sorát felvonultató vendégek sem húzódtak be a kapujuk elé, így élvezhető első fertály órát láthatott a publikum.

Az első valamire való lehetőség a 19. percben adódott, de abból megszereztük a vezetést, Magyar szögletét Pecznik fejelte közelről kapura, majd a kapusról kipattanó labdát estében kotorta a hálóba. 1-0.

A gól után átadtuk a területet a Kígyósnak, akik a 29. percben éltek is a felkínált lehetőséggel, Cseke beadása után az ötösünkön belül pattogó labda kétszer is Farkas F. elé került, aki másodjára már a kapunkba lőtt. 1-1.

Ezek után megint mezőnyjáték folyt, de a félidő végéhez közeledve, Nagy D. csinált meg két jó cselt, miután Murvai buktatta szélsőnket a tizenhatos vonalán, ami tizenegyest ért Gyuga játékvezetőnél. A büntetőt, hosszas vendég reklamálás után, Somogyi lőtte higgadtan a bal alsó sarokba. 2-1.

Egy perccel a játékrész vége előtt Farkas J. hagyott ki ordító egyenlítési lehetőséget, így egy gólos előnnyel térhettünk pihenőre. Biztatóan kezdtük a második játékrész, előbb még Somogyi nagy bedobása okozott gondot a vendégek ötösén belül, de Nagy lövését blokkolták a védők.

Majd az 52. percben Bakró adott forintos labdát Zimának, aki a kapust is kicselezve lőtt a kapuba. 3-1.

Sajnos megint nem sikerült tőkét kovácsolni a már két gólos előnyünkből sem, mert újfent átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek, akik előbb egy Farkas F., majd egy Cseke helyzettel tudatták, hogy nincs még lefutva ez a meccs.

Az 55. percben Cseke beadása után Farkas F. lőtt közelről a kapunkba, szépítve az eredményen. 3-2.

A 62. percben, egy újabb Cseke átall elvégzett szabadrúgás után támadt zavar a védelmünkben, de sikerült szögletre tisztáznunk.

A 63. percben Farkas J. beadása után Farkas F. maradt középen bántóan egyedül, és nagy magányában kilőtte a hosszú sarkot. 3-3.

Sajnos kicsúszott a kezünkből a meccs, és nem sokat váratott a következő Kígyósi találat sem, a 67. percben Cseke lőtt tizenegyesből a kapunkba. 3-4.

A 72. percben Zima próbálkozott egy átlövéssel, de kicsivel célt tévesztett. A 81. percben pontot tett a nyitott kérdésekre a vendég csapat, amikor saját fegyverünket fordították ellenünk, miután egy nagy bedobás után Farkas F. fejelt az ötösön belülről Lévai hálójába. 3-5.

Az utolsó öt percben még Somogyi, majd Bakró is szépíthetett volna, de ahogy ilyenkor lenni szokott már semmi sem jött össze.

Összegezve a látottakat megállapíthatjuk, hogy nagyobb összpontosítással, 3-1-es előnyről többet is kihozhattunk volna ebből a meccsből, de sajnos megint súlyos védelmi hibákat vétettünk, aminek egyenes következménye volt a vereség. Az akarati tényezőkkel ezúttal nem volt probléma, a jobbik csapat győzött, ráadásul a vendégek védőjátékosát, Farkas Ferencet sikerült egy felejthetetlen emlékkel megajándékoznunk, mert úgy gondolom, hogy nem mostanában szerzett négy találatot egy bajnoki mérkőzésen. Jövő héten Mezőkovácsházára látogatunk, és a közelgő húsvétra való tekintettel bízunk a feltámadásban.
Jók: Zima, Bakró.

Szarvasi FC – Szabadkígyósi SZSC 3-5 (2-1)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Fekete Z., Fehér J.)

Szarvas: Lévai B. – Pecznik P., Kiri B., Szikora M., Körösfalvi K. (Kukovecz D.), Zima D., Klimaj Z., Bakró G., Magyar M. (Viszkok D.), Nagy D., Somogyi J.
Vezetőedző: Rétes Pál

Szabadkígyós: Farkas Zs. – Kardos T., Telek B., Murvai D., Cseke T., Farkas J. (Magyari N.), Frankó M., Futaki K., Farkas F. (Szabó Z.), Milek B., Ferenczi A.
Játékosedző: Pozsár Gábor

Gólszerzők: Pecznik P. 19′, Somogyi J. 42′ (büntetőből), Zima D. 52′ illetve Farkas F. 29′, 55′, 63′, 81′, Cseke T. 67′ (büntetőből)

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Internet Fiesta, avagy haladni kell a korral

Zumba Maraton – Orosháza