in , ,

Sárkányokból spártai harcosok

2017. április 1-jén rendezték meg a Spartan Race™ nemzetközi vezető akadályfutó versenysorozat veszprémi fordulóját. A Spartan Race 2010-ben alakult, célja, hogy megszervezze a lehető legkomolyabb állóképességet igénybe vevő futamokat, amelyek adrenalin löketet adnak az indulóknak egy életre!

Több ezren vágtak neki az év egyik legnagyobb sporteseményének, a csodálatos Betekints- völgyben. A helyszín igazán izzasztó terepet kínált a versenyzőknek. A természetes akadályok mellett mesterséges építményeken is áthaladt a viadal útvonala.  A szarvasi sárkányok apraja-nagyja vett egy mély levegőt, és bátran nekivágott a nem mindennapi kihívásnak. A hegyi kapaszkodók, a palánkok alatt és felett való mászás, a szögesdrót akadályok, a mocsár, a hideg vizű patakban való őrületes futás, vagy a tűzugrás kitartást, erőt és akaratot próbára tevő akadálynak bizonyultak.  Különleges élményt adtak a csapat tagjainak!

Városunk sárkányai spártai harcosokhoz méltóan küzdöttek, így a csapatok versenyében „első bálozóként” 8. helyezést értek el. Gratulálunk minden szarvasi indulónak!

Nyerges Miklós, a Körös Dragon Sárkányhajó Egyesület elnöke

Az aranyember dalban elmesélve

Dankó Béla

Dankó Béla közleménye az Országgyűlés 2017. április 4-én meghozott egyes döntéseiről