in ,

Meghallgatható: Minden, ami Szarvas

Április 15-16-án lesz a Minden ami Szarvas csapatának Fő téri rendezvényével karöltve a VI. Rendezvény és Esküvő Kiállítás az Árpád Szálló dísztermében. Ezekből ihletett merítve elkészült és már meghallgatható a Minden, ami Szarvas című dal is, ami egy hét múlva mutatkozik majd be élőben.

Az utolsó (és egyben első) közös próbáján jártunk csütörtökön. A dal létrejöttéről korábban már írtunk a Newjságon (ejtsd: nyújság!), de akkor még nem tudtuk a hanganyagot bemutatni. Most elkészült, és a Youtube-on meghallgatható és megtekinthető.

Ha már a próbán jártunk kihasználtuk az alkalmat és feltettünk két kérdést a dalban részt vállalóknak, amire az éjszaka folyamán a klip mellé meg is érkeztek a válaszok Kiss Ákostól, aki a szervezésben is oroszlánrészt vállalt.

A klip után jönnek a második kérdésre adott válaszok, illetve képek a próbáról.

Mit jelent nektek Szarvas?

Fürj Erik: A családom nyugodt otthonát, a világ legjobb kolbászát és pálinkáit.

Szikora Zsolt: Én Szarvason születtem, itt nevelt a családom, sok embernek a barátságát itt nyertem el, itt zajlottak nagy szerelmek, itt kezdtem el zenélni, hatott rám a hely szépsége, hangulata és még sorolhatnám azokat az erős kötelékeket, ami miatt nekem Szarvas több, mint otthon.

Faggyas Ádám: Mindent! Itt nőttem fel, itt kezdtem zenélni, eddigi életem meghatározó pillanatai 90%-a itt történtek meg velem a Körös parton, szórakozóhelyeken, ligetben.
Ide köt a családom, a zenekarom, a múltam. Szarvasi élményeim adják a magját annak, aki vagyok. Tanulmányaim befejeztével nem is merülhetett fel más, mint hogy hazajövök. Itt szeretnék élni egyszerűen, itt vannak a gyökereim itt érzem magam igazán otthon.

Bagi Laci: Szeretek reggel Szarvasról elindulni, és mindennél jobban szeretek Szarvasra hazaérni. Születésem óta itt élek ebben a városban. Ez a kötődés csak erősödött, amióta feleségemmel családot alapítottunk, és a két gyerkőcünkkel a felnőtt életünket kezdtük élni ebben a csodás városban.

Liska Tamás: Az örömöt és a bánatot. A sikert és a kudarcot. A vidámságot és a szomorúságot. A csendet és a hangzavart. A nyugalmat és az idegességet. A jót és a rosszat. És a zenét! Itt egyensúlyban lehetek. Ez itt a régi Magyarország közepe! Büszke vagyok, hogy Szarvasra születhettem!

Hegedűs Krisztián: Szarvas minden egyes utcájában száz kedves emléket ápolok. Elég csak elsétálnom a-ból b-be és megrohamoznak ezek az emlékek, amiktől jókat mosolygok. Keveredjek az életben akárhova, de ha hazatérek garantáltan széles vigyorral az arcomon. Nagyszerű barátokat találtam itt és nem kizárt, hogy a jövőben is találok még. Ki tudja, a város tele van meglepetéssel! Itt születtem és ez már magában nekem erős kötelék. Még egy szarvas tetoválás is tervbe van!

Radics Kata: Mindent. Itt születtem, itt nőttem fel. A családom boldogságát. Itt kezdtem el énekelni, ami nagyon sok élményt adott számomra. Szarvas kis város, viszont rengeteg lehetőség kínálkozik benne, amit imádok.

Sadie Mulholland: Attól függetlenül, hogy nem itt születtem, Szarvast tekintem otthonomnak. Mindenki ismer mindenkit és biztonságot nyújt nekem.

Kiss Ákos: Én nem vagyok született szarvasi, debreceni vagyok. De ez az otthonom. Annyi szépség vesz minket körbe, hogy néha nem is értem, miért vágyik el innen néhány ember. Egyszerűen jó itt élni. Ha még leszerelnék a Petőfi utcai kereszteződés közlekedési lámpáit, tényleg tökéletes lenne. 🙂

Miért vettetek részt a dalban?

Fürj Erik: Összefogni jó dolog. A „Minden Ami Szarvas” összefog. Ez a dal is. Minket, zenészeket és remélem kicsit Szarvas járás polgárait is. Megtisztelő, hogy részese lehetek.

Szikora Zsolt: Mikor Ákos megkeresett, hogy közreműködjek a dob megírásában és eljátszásában, megtetszett a dal és a témája, mely Szarvasról és a hozzáfűződő érzéseinkről szól. Így úgy éreztem, szívesen részt veszek benne, hogy én is hangot adjak érzéseimnek. Emellett Ákossal régebben már játszottunk együtt, így ez remek alkalom volt arra, hogy ismét közösen zenéljünk. Ja, igen. A kolbász és pálinka tényleg nagyon jó!

Faggyas Ádám: Mikor Ákos megkeresett, hogy tudnék-e segédkezni a basszus megírásánál és elmondta miről szólna a dal nagyon megtetszett az ötlet. Szerettem volna részese lenni ennek az egésznek és egy kis darabot hozzá tenni magamból.

Bagi Laci: Jó dolog egy klassz csapatban játszani. A dal elkészítése során tehetséges szarvasi embereket ismertem meg és dolgozhattam velük.

Liska Tamás: Miért veszek részt a dalban? Mindenhova kell egy „inspiráló” ember!

Hegedűs Krisztián: A zene hatással van ránk mondhatni a zene drog. A legpozitívabb drog, ami csak létezhet. Önbizalmat ad felvidít, meg vígasztal, felpörget, megnyugtat, elaltat. A jó zene egyik legnagyobb rajongójának tartom magam. Éppen ezért zenét alkotni szenvedélyem. Nagy megtiszteltetés ennyi tehetséggel alkotni. Minden porcikám fellázadt volna, ha nemet mondok.

Radics Kata: A dalban való részvételem nem volt kérdéses mikor Ákos felkért rá, hiszen megtiszteltetésnek vettem. Azt gondolom, jó kis populáris dalocska kerekedett belőle. Remélhetőleg valamennyi Szarvasi embernek felkelti majd a figyelmét, hiszen fülbemászó dallama és a mondanivalója megragadja még a laikus füleket is. Jó kis csapat munka volt köszönöm, hogy részt vehettem benne!

Sadie Mulholland: Miért vettem reszt a dalban? Ákos megkeresett, hogy lenne-e kedvem részt venni. Mint fiatal énekes, aki ezzel a szakmával szeretne foglalkozni megragadtam a lehetőséget és azóta csak jobban érzem magam ebben a társaságban, akik zenészként tekintenek rám és bánnak velem.

Kiss Ákos: Miért írtam meg ezt a dalt? Mikor meghallottam ezt a szlogent, egyszerűen bekapcsolt bennem a rock and roll gépezet és kiszakadt ez a dal. Írás közben már hallottam, hogy melyik sort ki fogja énekelni. Örülök, hogy majdnem mindenki elvállalta. Hihetetlen jó volt végigvinni a folyamatot, mikor a sok kis részből, dallamból valóság lett, ami előtte csak a fejemben létezett. Örök hála ezeknek a szarvasi tehetségeknek, a barátaimnak, hogy segítettek és együtt alkottuk meg.

Ez Szarvas!

Dobogós helyen végeztek a szarvasiak a Túzok Tusán

Locsolkodás és terülj-terülj asztalkám mozgáskorlátozott módra