in ,

A szarvasi Ábel von Müller a magyar youtuberek Oscarjának legjobb öt humoros jelöltje között

Ábel von Müller
Ábel von Müller

A ma pont 19 éves szarvasi Ábel von Müller évek óta videózik. A Youtube-on 90 ezer fölé emelkedett a csatornájára feliratkozók száma. Ábelt a szakmai zsűri jelölte arra a Telekom által szervezett Videós Gálára, aminek a végére egy nagyszabású külsőségekkel április 22-én megrendezett díjátadó tesz pontot.

Ez a zsűri 9 kategóriába kiválasztotta a Top5 jelöltet. Innen a nyertes kiválasztása két, szakmai zsűri és közönségszavazás ágon megy tovább. Ábel von Müller a humor kategóriában a legfiatalabbként bekerült a Top5-be.

A Videós Gálán pedig meghaladta az 1 milliót a szavazatok száma 1 hét alatt. Ezekből Ábelék kategóriájára (humor) és a gaming kategóriára ment a legtöbb. A szavazás április 19-én zárul, azaz még 5 napunk van arra, hogy a szarvasi Ábel von Müllerre voksoljunk.

A közönségszavazatokat a http://videosgala.hu/szavazas/ oldalon lehet leadni.

Videós élete eddigi legnagyobb eseménye kapcsán kérdeztük Ábelt.

– Hogy kezdted a videózást?
– Először más videósokat néztem. Megtetszett, ahogy csinálják és az, hogy hírnevet szereznek vele. Ezért gondoltam én is nekivágok, a „vlogolást” 2013 júniusában kezdtem. A legelső próbálkozásaim Minecraft-kisvideók voltak. Ezek nézettsége ritkán szökött 100 fölé.

– Milyen sikereket könyvelhetsz már el?
– Sikernek tekintem a 90 ezernél több feliratkozót, és a 80 videómon a majd 8 milliós megtekintést. Felfigyeltek rám a partnercégek, hárommal kapcsolatban állok: Star Network, OCTV és a külföldi Fullscreen. Az OCTV-vel közösen kialakítottuk a saját shop-omat: pulóvert, pólót, telefontokot, esernyőt, poharat lehet az én logómmal rendelni illetve vásárolni. Tavaly május óta meghívnak fellépőként az ország legnagyobb gamer-rendezvényeire a PlayIT-ekre (Győr, Budapest, Pécs, Debrecen és Szeged). Jelenleg a fősiker, hogy a Videós Gálán a Top5 közé jutottam humor kategóriában legfiatalabbként olyan nevek mellett, mint Dancsó Péter (Magyarország elsőszámú videósa) vagy a Pamkutya-duó…stb.

– Az a 90 ezres feliratkozói gárda nagyon komoly. Mi hozta ezt össze?
– A sok feliratkozóhoz a titok nyitja: kitartás, kreativitás és sok energia(ital). Én autodidakta módon tanultam meg mindent: a kamerázást, beállításokat, a vágást. Sokat vágok a videóimban, tavaly az OCTV ezt írta rólam: “A sokaknak vágásával epilepsziás rohamokat okozó zseni.” A Videós Gála honlapján így jellemeznek: „Ábel von Müller az a napszemüveges srác, aki annyira pörgősre vágja a videóit, hogy le sem bírod venni a szemed róla”. Másik egyedisége a videóknak, hogy a nézőim is helyet kapnak benne, az outro-ban kimondják a nevemet.

– Milyen videók alapján zajlik majd a szavazás?
– Minden jelöltnek a 2016-os teljesítményét veszi figyelembe a szakmai zsűri.

– Hová vezethet az, ha tovább vloggolsz?
– Távolabbi célokat nem tűztem ki. Egyenlőre, azért videózom, mert szeretem csinálni, és jól érzem magam ebben a világban.

– Meg lehet ebből élni? Mennyi feliratkozó kell ehhez?
– Igen, már Magyarországon is vannak videósok, akik megélnek ebből. Nem csak a feliratkozók száma határozza meg egy csatorna sikerességét, több összetevője van. Fontos a megtekintések száma a Youtube pl. ez alapján fizet.

Boldog szülinapot és hajrá, Ábel!

Hol lehet szavazni?
http://videosgala.hu/szavazas/

Magáról a Videós Gáláról infók ill. a kategóriákról:
http://videosgala.hu/

https://www.facebook.com/videosgalaofficial/?fref=ts

Szemerédi Bernadett, Varga Viktor, Timkó János és Dósa Zsuzsa

Egy történet, két házaspár, három befejezés

Dr. Szalbot Balázs

A Humán Héttel zárult a tematikus hetek sora a Vajdában