Connect with us

Kiállítás

Virágos rét és tengerpart nyílt a múzeumban

22 éves koráig Szarvason, azóta Gyulán él és óvónőként dolgozik Peskay Ilona, aki magát amatőr festőként határozza meg. Bár az alkotás vágya már régóta benne élt, csak 15 éve kezdett el festeni azért, mert a lakásában túl sok üres hely volt a falakon. Kedvenc témái a virágok és a tenger. Ezen két témából válogatott alkotásaiból nyílt kiállítása Évszakok – színek – hangulatok címmel szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum kis kiállítótermében. Nem ez volt az első megmutatkozása Szarvason. Kilenc éve már volt egy tárlata szintén a múzeum falai között.

A megnyitó hangulatát két korábbi, 1-es iskolabeli évfolyam-, majd a későbbiekben vajdás osztálytársa, Lipcseiné Czifra Magdolna, Szarvas Város Barátainak Köre kulturális bizottságának elnöke és Szenes János emelte.

Lipcseiné Czifra Magdolna a falakon látható témához igazodva Pillanatok az öröklétnek című versét olvasta fel. A képeken a nagy részletességgel megfestett virágoknak szinte már csak az illata hiányzott ahhoz, hogy a vers első két sorának megfelelően egy virágos réten érezzék magukat a a megnyitó résztvevői.

“Nézzétek! Mintha egy virágos réten lennénk / Szinte érezzük a tavasz illatát”

Szenes János a Föld világnapjának apropóján a a virágokról, a virágok szimbolikus tartalmáról, a virágnyelvről mint jelbeszédről és a heraldikáról tartott rövid előadást. A virágok közül is kiemelt figyelmet fordított a liliomra.

A kiállítást az amatőr művész családja hegedű és gitárjátékával tette teljessé.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A járványhelyzet miatt csúszhat a múzeum tervezett nyitása

Szarvas

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect