in , ,

Hibátlan kezdéssel nyílttá tett bajnokság

Ardai Péter
Ardai Péter

Egy hónap telt el a megyei felnőtt férfi kézilabda pontvadászatból, amelyen hibátlanul rajtolt a szarvasi csapat, hiszen mindhárom mérkőzését megnyerte és ezzel megszilárdította helyét a dobogón, ahol a harmadik helyről indult neki a szezonnak.

Az első forduló meglepetését a jelenlegi listavezető kétsopronyi alakulat újkígyósi veresége nyújtotta, ezzel megmaradt az esély üldözőinek is a felzárkózásra, hiszen mind a Békéscsabai DKSE, mind HC Szarvas szeretne a bajnokság élén végezni, viszont ehhez a pontokat egymástól kell elrabolni, így Szarvas őszi Mezőhegyesen elszenvedett vereségével hátrányba került közvetlen riválisaival szemben.

A tavaszi nyitó fordulóban így nemes bosszúra készült a szarvasi csapat, amelynek játéka az első félidőben a sok kihagyott helyzet miatt még akadozott, viszont a második játékrészre már átlendült a kezdeti bizonytalanságon és rendezett védekezésből átrobogott egyre fáradó ellenfelén.

HC Szarvas – Mezőhegyesi SE 35-22 (13-13)
Szarvas; 50 néző, vezette: Bozó, Mezei

HC Szarvas: Horváth – Ardai 5, Lestyan-Goda 6, Almási 6, Sztankovits 4, Selymes 3, Hanzel 4
Csere: Kiri 2, Raffai 3, Molnár 2.
Edző: Tusjak János

A Mezőhegyes legjobb góllövői: Lovász 6, Laurinyecz 5, Magyar 5.

A tavaszi harmadik fordulóból a második mérkőzésre lépett előre a Gyula elleni találkozó (a FISE szarvasi vendégjátéka májusra lett halasztva), amely az őszi eredmények alapján egy könnyű kirándulást vetített előre, viszont a téli pihenő alatt megújuló és felturbózott keretű fürdővárosiak a jó folytatás és a felzárkózás reményében fogadták Körös parti riválisukat.
A vendéglátók nyitó találata ugyan még megadta az alaphangot a hazai publikumnak, folytatásban azonban a Szarvas akarata érvényesült, és a mérkőzés nagy részében magabiztosan vezetve nyerte a gólszüretet.

Gyulai SE – HC Szarvas 34-39 (19-21)
Gyula, 50 néző,  vezette: Moldován, Petrovszki, kiállítások: 12 perc ill. 14 perc, 7 m: 5/3 ill. 4/4

HC Szarvas: Horváth – Molnár, Lestyan-Goda 10 (3), Raffai 3, Sztankovits 5, Almási 9 (1), Hanzel 12. Csere: Kiri
Edző: Tusjak János

A Gyula legjobb góllövői: Mészáros 13 (3), Jánk 8, Lapis 5.

A harmadik mérkőzésen már igazi rangadó várt a szarvasi csapatra, a mely a dobogós helyezések tekintetében is jelentős befolyással bírt. A három fordulós szezonban már kétszer megmérkőzött egymással a két csapat, ősszel Szarvason megosztoztak a pontokon (22-22), később Békéscsabán a két góllal a vendéglátók nyertek (28-26). Így a harmadik összecsapás is szoros mérkőzést sejtetett, ráadásul nem jó előjelekkel készültek a szarvasiak a találkozóra, hiszen az egyébként sem bő keretből az eddig egyetlen bevethető kapus Horváth Marcell hét közben fejsérülést szenvedett és agyrázkódás gyanúja miatt került kényszerű pihenőre. Helyette még szinte az utolsó pillanatban sikerült játékengedélyt szerezni Tatai Tamásnak, aki az előző szezonban már védte néhányszor a szarvasi kaput. Mint később kiderült nagyszerű döntés volt Tatus reaktiválása, hiszen fénykorát idéző védésekkel bizonytalanította el a vendégeket.

Első ránézésre nem sok esélye volt a vendéglátó szarvasiaknak, hiszen egy rendszeresen együtt edző, lényegesen jobb kondiban lévő fiatal és lendületes csapat érkezett Békéscsabáról. Csak szigorú védekezés, nagyszerű kapusteljesítmény, és fegyelmezett támadójáték összessége lehetett az esély a pontszerzéshez. Viszont ezen a hétvégén mindhárom meg volt, ráadásul egy igazi csapatmunkával egészült ki, így a találkozó elejétől kezdve végig vezetett a szarvasi csapat.

Hiába a vendégek kombinatív játéka, nem nyílt ki a hazai fal, sokáig áttörhetetlennek tűnt, így nem várt forgatókönyvvel indult a találkozó (4-0). A szarvasiak okosan lassították a játékot és továbbra is keményen védekeztek, támadásban pedig kihasználva testi erejüket és rutinjukat kevés hibával értékesítették helyzeteiket. A félidő felénél még csak két gólt kapott a hazai csapat (7-2, 8-2, 8-3), és a folytatásban is csak az ember előnyös helyzetek adtak némi reményt a vendégeknek a felzárkózásra, így bizakodással keltő állással zárult az első játékrész (13-9). A forgatókönyv a második félidőben sem változott továbbra is szigorú, sokszor túl szigorú szarvasi védekezés, amit gyakori kétperces büntetéseket követtek, így ezt kihasználva próbáltak felzárkózni a vendégek, de három gólnál közelebbre a végjátékig nem kerültek (18-15, 22-19, 24-21). Az utolsó percekben már a fáradtság is komoly ellenfélnek bizonyult, de a sok kiállítás, többszöri kettős emberhátrány sem törte meg a csapatot (24-22, 25-23,26-24). Az utolsó másodpercekben dobott, végig ellenállhatatlanul játszó és küzdő Raffai góljával pedig nem csak a két pontot, hanem a végelszámolásban még sokat számító három gólos különbséget is sikerült megszerezni.

HC Szarvas – Békéscsabai DKSE 27-24 (13-9)
Szarvas, 50 néző, vezette: Moldován, Ökrös, büntetők: 6/5 ill. 6/5, kiállítások: 16 perc ill. 6 perc

HC Szarvas: Tatai – Ardai 3, Lestyan-Goda 5 (2), Raffai 7, Sztankovits 3, Almási 6 (3), Hanzel 2
Csere: Kiri 1, Molnár
Edző: Tusjak János

A Békéscsaba legjobb góllövői: Kovács 10, Brezowszki 7,

A következő forduló is igazi ragadó, mivel a vasárnap 17:00 órától a listavezető Kétsopronyi RSE látogat az Alkotmány utcába. Egy szarvasi győzelem esetén teljesen nyílttá válik a küzdelem a bajnoki címért is.

HC post

Ötöt gurítottunk hazai pályán a ványaiaknak

A Legkiválóbb óvodapedagógus jelölt díjért folyt a megmérettetés