in , ,

Három mérkőzés után végre gólt lőtt és nyert a Hunyadi

Virág Imre (sárgában)
Virág Imre (sárgában)

Megye II. osztály 25. fordulójában a Battonyai TK-t fogadta a Hunyadi. A mérkőzés döntetlenre végződött első félidejét a kihagyott hazai helyzetek jellemezték. Erről két megjegyzés mindent elárul.

Az 55. perc környékén egy Hunyadi-támadás után Németh Dániel a labdafogó hálóhoz indult, hogy kiszedje a labdát, mikor Mihálik Pál játékvezető már meg is sürgette. Mire Németh az orra alá:
– Hét-nullra kellene már vezetniük, spori, ne rajtam múljon már…

Aztán a 61. percben megérkezett az első félidőben száz százalékos ziccert is kihagyó Virág Imre, és ellőtte Németh kapus mellett. Virág így kommentálta:
– Azt hittem, már soha nem megy be…

Öpi gólja után Hunyadi tovább támadott. Koppányi Péter lövését mindenki bent látta, de sajnos csak oldalháló lett. Lovas Attila egy az egyben vihette Némethre, de Attila hasba lőtte a kapust.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. 73. percben Liszkai Patrik lövését hárította Légrádi Attila, de kiperdült a kezéből a labda és a hálóból kellett kiszedni. 1–1.

A vendégek ettől új erőre kaptak. Egy percen belül megszerezhették volna a vezetést, ha Podina László a jobbról érkező beívelést elérte volna fejjel. Centikkel maradt le csak róla.

Egy percre rá Rácz Rajmund kapta a labdát jó húsz méterre a kaputól és rávezette az ötösön kívülre érkező Némethre a labdát, de az utolsó pillanatban jobbra húzta előtte a kapus feküdt, a védők visszaérkeztek, Rajmi kezdett lecsúszni a szögről, a társak középen könyörögtek a labdáért, de ő elvállalta a lövést és hajszál pontosan a kapufa és a maradék szöget zárni érkező Kőházi Péter között a kapuba lőtt. 2–1.

Aztán a 85. percben Bódai Nándor beállította a végeredményt. Középen érkezett, és a tizenhatos vonaláról a kapujából kijövő Németh mellett a hálóba gurította a Hunyadi harmadik gólját. 3-1.

Varga László így foglalta össze a mérkőzést: Három hete nem tudtunk gólt rúgni, most kötelező volt hogy megnyerjük a mérkőzést. Ha nehezen is, de sikerült. Ahogy a közönség is látta, rengeteg helyzet kimaradt. Az első félidőben nem koncentráltunk kellően. Három-négy ziccert kihagytunk, és ez majdnem megbosszulta magát. Ezen kell javítanunk, és ha ezek bemennek nyugodtabban tudunk játszani.

Békésszentandrási HMSE—Battonyai TK 3—1 (0—0)
Békésszentandrás, 180 néző. V.: Mihálik

Békésszentandrás: Légrádi Attila — Olasz István, Kozák Balázs, Lovas Attila, Borgulya János, Virág Imre, Kovács Norbert (57’ Sajben Gábor), Bódai Nándor, Koppányi Péter (68’ Rácz Rajmund), Rusvai Márton (80’ Dernovics Tamás), Szabó M Máté
Edző: Varga László

Battonya: Németh Dániel — Simon Zoltán, Kovács Róbert, Árgyelán György, Zsurzs Péter, Isztin Mihály, Liszkai Patrik, Kőházi Péter, Lipták Máté, Podina László, Liszkai László Edző: István András

G.: Virág a 62., Rácz R. a 73., Bódai a 83., ill. Liszkai P. a 70. percben. Jó: Bódai (a mezőny legjobbja), Szabó M., Borgulya, Virág, Rusvai, ill. Kőházi, Zsurzs, Árgyelán, Liszkai P.

Zsóri Zoltán mb. edző: — Elismerésem a hazaiaknak. Amíg erővel bírtuk, addig partnerei voltunk a Szentandrásnak, de elfáradtunk és így a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Jó játékvezetés.

A 25. forduló után a Hunyadi a biztos második helyen áll 4 pontra lemaradva az éllovas Békési FC-től, ill. 4 ponttal megelőzve a harmadik Dobozi SE-t. A szentandrási különítmény május 13-án az utolsó előtti helyen álló Békéscsabai MÁV otthonába utazik.

Podani Milán

Podani Milán Európa Kupa sikere Kunmadarason

Dr. Bencze Sándor

Aki 50 éve ifjúsági EB-n focizott: Dr. Bencze Sándor