in , ,

Középfokú angol nyelvvizsga nyolcadikban

Pálinkás Luca
Pálinkás Luca

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola 8. évfolyamos diákjának, Pálinkás Lucának sikerült, ami csak nagyon keveseknek: 14 éves korában sikeres középfokú TELC nyelvvizsgát tett angol nyelvből.

A jó nyelvérzék mellett nagy szorgalom, kitartás és hit is kellett ehhez az eredményhez.

Ősszel a megyei angol versenyen elért szép eredmény már biztató jel volt. Az igazi munka ezután kezdődött. Sok-sok tesztfeladatot és hivatalos levelet javítottunk együtt, beszéltük át a szóbeli témaköröket.

Emellett az internetnek köszönhetően Luca külföldi barátaival folytatott beszélgetései is nagyon sokat segítettek a felkészülésben.

Kevés tanárnak adatik meg az életben, hogy szinte egyedül juttathatja el diákját a középfokú nyelvvizsgáig. Luca teljesítménye nem a külön óráknak és sok-sok pluszban kifizetett nyelvórának köszönhető, hanem elszántságának, szorgalmának és tanárával közös munkájának köszönhető. Példa ez minden Gyakorlós polgárnak

Külön öröm, hogy ez a középfokú nyelvvizsga valódi tudást takar, igazi, használható nyelvtudást rejt.

Kedves Luca! Nagyon büszke vagyok/vagyunk Rád!

Luca középfokú tanulmányait Békéscsabán folytatja és következő terve a kínai nyelvből megszerzett nyelvvizsga. Következő könyvét is izgatottan várjuk…

Tolnai Tímea angol nyelvtanár

Kitüntették a jubiláló Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkört és Citerazenekart

Eltékozolt felzárkózás