in

Közgyűlést tartott a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre

Szokásos közgyűlését tartotta az Öregdiákok Baráti Köre. Ez természetesen lehetőség a feladatokkal való számvetésre, de sokan azt is tudják, hogy ez törvény adta kötelezettség is. Bár szép számmal gyűltünk össze, a határozatképtelenség megállapítása után elnök asszonyunk Tóthné Jansik Erzsébet újra összehívta a közgyűlést. A technikai szünet lehetőséget adott arra, hogy a mostani vajdás diákok elvarázsolják a jelenlévőket előadásukkal. Fuvolaszó, szavalat és zongorajáték szórakoztatta tagjainkat. Ezután már valóban kezdődhetett a munka, amelyet Hodálik Pál alpolgármester köszöntő és méltató szavai vezettek be.

A közgyűlés meghallgatta az elnök beszámolóját, amelyből a kevésbé tájékozottak számára is kiderült, hogy a kör nem csak papíron létezik. A beszámolóban megismerhettük az előttünk álló feladatokat is, amelyek között kiemelkedő a tervezett kiadvány, melyet az elmúlt kilencven év számvetésének szánunk.

Természetesen sor került a pénzügyi év áttekintésére is, melyből kiderült, hogy eredményesen gazdálkodunk, köszönhetően a támogatóknak, tagoknak és nem utolsósorban az 1%-os támogatásoknak is. A beszámolók elfogadása után az iskola igazgatónője, Kitajkáné Szántai Mária  villantott fel képeket a gimnázium életéből. Egyúttal bemutatva azt is, hogy kik és milyen formában részesültek Körünk szerteágazó támogatásából. Bizonyos, hogy a támogatással ezúton is jól sáfárkodott valamikori iskolánk.

Ezek után került sor a már hagyománnyá vált „Én is voltam vajdás diák” előadásra, melyet öregdiák társunk, dr. Misur György nyugalmazott nagykövet tartott. Megismerhettük a diákévei alatt szerzett tudását és tartását hogyan kamatoztathatta fiatal diplomataként. Előadásából egy rendszereken is átívelő karriert ismerhettünk meg, melynek alapjait városunkban rakta le. E gyökerekről tanúskodik önéletírása is, melynek címe: Szarvasról Rómába – Diplomáciai küldetésben.

Az érdekes előadást az ebéd követte, mely után kötetlen beszélgetés kezdődhetett a Szent András Sörfőzde, valamint a Medvegy pincészet kiváló italai mellett. A támogatást köszönjük Bukovinszky Béla és Medvegy Mihály öregdiák társainknak.

A sikeres rendezvényhez az ebédet kedvezményesen biztosította a Vadászkürt Vendéglő és a Festopan Pékség. Ezúton köszönjük meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumnak, hogy mint mindig, biztosította a rendezvény helyszínét.

Molnár Béla elnökhelyettes

Vajdások ismét a Határtalanul programban

Ősbemutató, felemelő találkozások és közös éneklés az Országos Evangélikus Kórustalálkozón