in , ,

Eredményes versenyhétvégével zárták a szezont birkózóink

Május utolsó hétvégéjén két versenyen is jártak a szarvasi birkózók. Szombaton nyolcan vettek részt azon a Kiskunfélegyházán rendezett nemzetközi versenyen, amire három román, két szerb és számos magyar csapat 300 versenyzője nevezett.

Tóth Patrik az 54 kilogrammosok között nyert. Galát Dávid 42 kilóban ezüst, Neumann Péter 38 kilóban bronz, Halász Gergő +100 kilóban bronz, Kun Norbert +76 kilóban szintén bronz érmes lett.

– Sikeres versenyen vagyunk túl. Egy 300 fős birkózóverseny manapság már nagyon ritka, nagyon kevés lehetőségünk van, hogy ilyenen vegyünk részt. Évről évre erősebb ez a verseny, amin nagyon sok külföldi ellenféllel találkoztak a szarvasi birkózók. Főleg Patrik és Dávid tudtak ügyesen átlépni ezeken az ellenfeleken. Úgy gondolom, hogy a jövőre nézve nagyon jó kilátásaink vannak – foglalta össze Sükösd Attila edző a verseny tapasztalatait.

Tóth Partik elmondta, hogy súlycsoportjában körmérkőzésen küzdöttek egymás ellen. Egy szerb versenyzővel kezdett, aki ellen vezetett, de ellenfele öt másodperccel a vége előtt egy csípődobással fordítani tudott. Második mérkőzését egy magyar versenyző ellen vívta. Azt megnyerte, majd következett egy román birkózó, akit egy fejcsavarral szintén megvert. Az utolsó mérkőzésen ismét magyar ellenfelet kapott. Patrik folyamatosan vezetett, és egy utolsómásodperces válldobásával technikai tussal (10-0) nyert.

Galát Dávid egy 14 fős mezőnyben indult. Három mérkőzés vezetett az ezüstéremig. Első két mérkőzését 10-0, 10-0-ra technikai tussal nyerte. A döntőben ő is technikai tussal maradt alul nála fizikailag is erősebb szerb ellenfelével szemben. Kijavítandó hibái között említette, hogy ott hagyta a fejét, amit a szerb lefogott és onnan pörgette.

Sükösd Attila vasárnap Tatabányára ment Hajduch Nándival, aki 58 kilogrammosok közé kvalifikálta magát a kötöttfogású országos bajnokságra. Nagy esélyekkel indultak, jelentette ki Nándival kapcsolatban edzője, akitől szerencsés sorsolás esetén mindenképpen érmet várt. Nándinak szerencséje volt a sorsoláson, egyből a főtáblán kezdett, így nem kellett selejteznie. Elsőként egy abonyi versenyzővel került szembe, akit 14-6 arányban legyőzött. Ezután jött az elődöntő. Ott azt a soltvadkerti birkózót kapta ellenfeléül, akivel már korábban döntőzött. Sükösd Attila kicsit aggódott amiatt, hogy ki is ismerték Nádit, de ő ismét vette az akadályt, és 8-0 arányban behúzta a mérkőzést. A döntőben egy püspökladányi ellenfél jutott. Sajnos a mérkőzés rövidebbre sikerült, mint várták, de első országos bajnokságán egy ezüsttel a nyakában így is dobogóra állhatott.

Nándi a döntőt technikai tussal veszítette el, ami kötött fogásban nyolcpontos előnyt jelentett ellenfele számára. Ellene védekeznie kellene nagyon megtanulnia, mert ő leginkább a csípőt csinálja, de azt nagyon jól, szűrte le a mérkőzés tapasztalatait a fiatal versenyző.

Sükösd Attila nagyon jó eredménynek tartja, hogy a két és fél éves egyesület már ilyen szintű versenyekről is érmekkel tud hazatérni. Most pihenés majd alapozás jön, hogy szeptemberben, a szabadfogású idény indulásakor ismét ott tudjanak lenni a birkózók elitjében.

Szarvason szállott föl az idei Páva

Pénteki aromatúra az Anna ligetben