in , ,

CervinusFest: Nulladik nap

Csütörtökön este egy nagyszabású gálaműsorral indul útjára a Cervinus Művészeti Fesztivál, hogy tizenhárom napon keresztül a Vízi Színház nézőterére csábítson kicsiket és nagyokat. A programok nagyon változatosak, a kétféle, szép kivitelű műsorfüzet már régóta városszerte elérhető.

A Cervinus Teátrum szerda délutánra egy hajóútra hívta meg az újságírókat – a Ciprustól, Magyarország közepéig –, ahol a Teátrum vezetői Csasztvan András igazgató, Dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató és Varga Viktor főrendező mellett eljött Babák Mihály, Szarvas Város Polgármestere is. A CervinusFest főszereplői, a színművészek is majdnem teljes létszámban vettek részt a programon – Bardon Ivett, Boronyák Gergő, Nádházy Péter, Polák Ferenc, Szemerédi Bernadett, Tatár Bianka és Timkó János erősítették a „csapatot”. A táncosokat ifj. Csasztvan András képviselte, az alkotók közül Gulyás Levente zeneszerzőt köszönthették az újságírók.

A CervinusFest műsorban olyan előadások szerepelnek, amelyek eddigi sikerei méltán számíthatnak arra, hogy így egy csokorba kötve is örömet okoznak a közönségnek. A színházi nagyprodukciók a nyitó esten a Musical Gála, majd a Valahol Európában, ami egyben a Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának versenydarabja is. A Lili bárónő és a Csodaszarvas mellett a Holle anyó ötvenedik előadására készülnek a Cervinusosok. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Zsuráfszky Zoltán vezetésével szintén a nagyelőadások közé sorolható. A Teátrum színészei a felolvasóesten is szeretnék nevetésre bírni közönségüket. Kuriózumnak ígérkezik a „Valami szép kell” című kétnyelvű este, amit az is meg fog érteni, aki nem beszéli a nyelvet, mert a próza magyarul hangzik fel, a dalok szlovák nyelven, a zene pedig nemzetközi. A három színművész nagyon készül rá. A Tessedik Táncegyüttes estéje is nagyon szépnek ígérkezik.

Az elmúlt évben nagy sikert aratott Tótkomlósi Fúvósok biztos megint teltházat vonzanak, a gyermekeknek az Alma Együttes okoz örömet, az ifjúságnak pedig a Sugarlof koncert lehet érdekes.

Szóval július tizenharmadikától – csütörtök estétől – tizenhárom napon át mindenkit hív és vár a Szarvasi Vízi Színházba a Szarvason dolgozó Cervinus Teátrum minden vezetője, színésze és háttérdolgozója, hogy mi, a közönség jól érezzük magunkat.

Galambos Edit

A fotókat a hajóútról Babák Zoltán készítette.

Légy mindig kedves és bátor!

Benkások Londonban