in , , , ,

Lili bárónő újra Szarvason

Erdélyi Tímea (Lili) és Boronyák Gergely (gróf Illésházy László)
Erdélyi Tímea (Lili) és Boronyák Gergely (gróf Illésházy László)

A CervinusFeszt 9. napján – pénteken este –, a Cervinus Teátrum a Lili bárónő című Huszka Jenő – Martos Frigyes operettjét tűzte műsorra Belinszki Zoltán átdolgozásában, Varga Viktor rendezésében.

Az előadást teltházas nézőközönség nézte végig, sok tapssal, nevetéssel, nagyon jól szórakozva.

A Cervinus Teátrum a Lili bárónő című operettet 2015 októberében mutatta be, és bár ezt kevesebbet játsszák, fényéből mit sem vesztett. Pénteken este, aki látta, azt elvarázsolta az előadás. Illésházy László gróf (Boronyák Gergely) éppen távozni készül az ősi kastélyból apja halála után, amikor betoppan Clarisse (Bardon Ivett), régi szerelme, aki újrakezdené kapcsolatukat, de a gróf ezt nem szeretné. A csomagolás közben megérkezik Malomszegi báró (Nádházy Péter), az új tulajdonos, akinek lánya, Lili (Erdélyi Timea) megbabonázza Lászlót, így inasként a kastélyban marad. Malomszegiékkel érkezik Frédi (Maróti Attila), aki Lili kezére pályázik. De megérkezik a két Illésházy kisasszony is – Agátha (Dósa Zsuzsa) és Chistina (Varga Anikó), hogy megkapják az Illésházy vagyont. Becsei (Benkő Géza) a kastély tiszttartója saját zsebre dolgozik, így elsősorban a báró kívánságait igyekszik teljesíteni. Szerelem, féltékenység, árulás, férjfogás, egymásra találás, röviden a történet, de persze hőseink érzései is szerepet játszanak a történetben.

Pénteken este, olyan előadást láttunk ismét, amely briliáns színészi alakításokban bővelkedett. Boronyák Gergő Illésházy-ja laza, könnyed, nagyon esendő, kiváló alakítás. Erdélyi Timea Lilije tökéletes hang és profi színészi játék, a színésznő elbűvölő, játéka bravúros. László és Lili kettősei romantikusak, érzelemmel töltöttek.

Nádházy Péter Malomszegi bárója jókedvű, kedélyes, nagyon jó alakítás. Dósa Zsuzsa Agáthája mesteri volt most is. Kimért, parancsoló, önző, kisasszonyt láttunk a művésznőtől. Varga Anikó nagyszerűen, szerethetőnek formálta meg Chistinkát, aki készséges, és szerelmes. Hármuk jeleneti volt az egyik kiváltó oka a közönség nevetésének.

Bardon Ivett Clarisse-a a játékosság és önzés ötvözete, amit a színésznő ragyogóan alakított, mosolya elbűvölő. Maróti Attila Frédije sokszínű, kedves, szerethető. Clarisse és Frédi táncai, dalai lenyűgözőek.

Becsei alakját Benkő Géza hihetetlenül könnyedén, természetesen játszotta, minden manír nélkül.

Balázs Henriett és Magyari László a táncon kívül apró szerepet is kaptak, amit különleges fűszerezéssel alakítottak mindketten. A Cervinus tánckar péntek este: Balázs Henriett, Biczó Panka, Dunaveczki Éva, Koska Melinda, ifj. Balogh Dávid, Finta Gábor, Horváth Dániel és Magyari László, aki az este koreográfusa is.

A díszletet Jakub Branický, a jelmezeket Nagy Szilvia tervezte.

Lassan végéhez ér a Cervinus Művészeti Fesztivál – szombaton este Csodaszarvast, az utolsó nagyszínházi előadást láthatja a közönség – ami a színháznak biztosan fárasztó időszak volt, de a nézők számára gazdag, nagyon szép napokat jelentett. És még előttünk áll a szombati nap.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Az ehető könyvtől a performanszig

Ünnep a szarvasiaknak, elismerések az arra méltóknak Szarvas város napján