in , ,

Gondmentes szarvasi továbbjutás

A labdarúgó Magyar Kupa első megyei selejtező fordulójában magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 8 csapat közé a Szarvasi FC együttese, amely a szezonnyitón 6–2-re verte a Jamina együttesét.

Szarvasi FC–Jamina SE 6–2 (2–1)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. Vezette: György Balázs.
Szarvas: Lévai – Szikora, Bakró, Polonszki, Pecznik (Viszkok) – Magyar (Farkas N.), Moldván (Klimaj), Kriska, Zima – Somogyi, Furár. Edző: Rétes Pál.
Jamina: Borbély – Horváth M., Kerekes, Szabó I., Frankó – Kovács I., Sipaki (Gál) – Danczik, Gajdács, Bartyik (Nyúl) – Sebők. Játékos-edző: Pozsár Gábor.

Gólszerző: Somogyi (4.), Kriska (11.), Furár (55., 57.), Borbély (73. – öngól), Farkas N. (76.), ill. Sebők (40.), Horváth M. (65.).

A hazaiakat mintha elégedetté tette volna a mérkőzés elején megszerzett kétgólos előny. Az ivószünet után feljöttek a látogatók, és a bátrabb játékuk gólban is kamatozott a szünet előtt. A folytatás ismét a házigazdák akarata szerint alakult, a vendégek azonban harcos teljesítménnyel szépítettek. A meccs utolsó negyedére újból aktivizálták magukat a szarvasiak, és bebiztosították a továbbjutásukat.

A Magyar Kupában a nevezésre a megye I. osztályú csapatok voltak kötelezve, mellettük a második vonalban szereplő Orosházi MTK-ULE 1913 és Nagyszénás vette fel programjába ezt az erőpróbát. Az első körben tíz együttes csatázott, kiemelésre kerültek az előző évi elődöntősök. Ez a kedvezmény a Kondoros, a Rákóczi Vasas és a Szeghalom csapatait érintette, mivel a Füzesgyarmat NB III-as jogán eleve az országos főtáblán kezdhet. A mostani párharcokból a Körösladány, a Mezőhegyes, a Dévaványa és a Méhkerék jutott tovább a szarvasiak mellett.

Barinkay csónakkal érkezett

Tükör nőknek és férfiaknak