in , , ,

Vers, zene és tánc a víz fölött

Kozma Ferenc és Szurominé Bánfi Éva
Kozma Ferenc és Szurominé Bánfi Éva

Hétfő este dr. Melis János címzetes főjegyző lett volna a házigazda, de sajnos halaszthatatlan elfoglaltsága volt, ezért kérte meg Petneházi Andreát, hogy legyen az est háziasszonya. Egy nyáreste témája, címe mi is lehetne más, mint Szerelmes versek. A szarvasi Szurominé Bánfi Éva és Kozma Ferenc a verseket, Varga Kornélia és Szuromi Zoltán a zenét, dr. Kantiné Szín Mária és dr. Kanti Attila – a szomszédos Békésszentandrás képviseletében a táncot hozták el a Vízi Színház színpadára. Petneházi Andrea bemutatta az előadókat és jelezte, hogy lesz meglepetésvendég is (a Kanti házaspár, de őket „csak” az este végén mutatta be Andrea.) Kedvenc Szécsi Margit versével adta át a színpadot az este főszereplőinek.

Nagyon jól szerkesztett, profi estnek lehettünk részesei minden szempontból. Nemcsak a vers, a zene és a tánc varázsolta el a közönséget, hanem a fények is nagyon hatásosak voltak.

Elhangzott több Paul Géraldy-vers, két Ady Endre-költemény, de Paul Verlaine, József Attila, Illyés Gyula, Buda Ferenc, Pilinszky János, Petőfi Sándor, Kosztolányi Dezső, Émile Verhaeren szerelemről szóló sorait is hallhattuk. Az előadás sármja, hogy az előadók nemcsak kiállnak és elmondják, hanem „eljátsszák” a gyönyörű költeményeket. Négy éve vannak jelen a Vízi Színház színpadán is, és mindig tudnak újat mutatni minden területen.

A zene követte a szerelmes verseket. Az elején és a vége felé is elhangzott egy-egy Balázs Fecó nóta, de hallhattunk Koncz Zsuzsa, Neoton, Zsédényi Adrienn, Balássy Betti-Varga Feri, Edith Piaf dalokat is Varga Kornélia nagyon szép énekhangján. Szuromi Zoltán énekelt és mesterien kezelte a billentyűket. A Kanti házaspár több dal közben még jobban elbűvölte a közönséget profi táncával, ami láthatólag mindkettőjüknek örömöt okozott.

A közönség természetesen még többet szeretett volna hallani, látni.

Ráadásként kedvenceiket mondták el: Kozma Ferenc Ady Endre Az életért című versét, Éva pedig Szabó Lőrinc Semmiért egészen című költeményét. A záró szám Zséda Szeress most! című dala volt. Mint eddig minden évben, most is nagyon sikeres, színvonalas estének lehettünk részesei.

Galambos Edit

A fotókat Babák Bence készítette.

Szarvason tett látogatást az izraeli nagykövet

KÖSZ, hogy jössz! 2016