in , ,

Nem okozott gondot a 3 pont itthon tartása a Dévaványa ellen

Somogyi János
Somogyi János

Öt hazai győzelem mellett egy vendégsiker született a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombati, gólzáport hozó második fordulójában. Utóbbi nyomban komoly meglepetésnek számít, hiszen a rangadón a kissé meggyengülő, tavalyi bronzérmes Rákóczi, a legutóbb második helyen végző, és azóta még inkább megerősödő Kondoros otthonából tért haza három ponttal. A további párharcokon gólt is csupán egyet tudtak szerezni a látogatók. A szarvasi csapatnak sem okozott gondot a 3 pont itthon tartása a Dévaványa ellenében.

Szarvasi FC–Dévaványai SE 3–0 (2–0)
Megye I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 250 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.
Szarvas: Lévai – Pecznik, Bakró, Polonszki, Viszkok (Enabulele) – Zima, Furár, Kriska – Moldván, Somogyi, Furár. Edző: Rétes Pál.
Gólszerző: Somogyi J. (37., 44., 56.).

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a szarvasi alakulat próbálta nyomás alá helyezni a Ványát és mielőbb döntésre vinni a dolgot. A vendégek azonban jól megszervezték a védelmüket, így sokáig sikerrel védték meg a kapujukat a góltól. A félidő hajrájában azonban Somogyi János kétszer villant, szünet után pedig a klasszikus mesterhármasra valót is „begyűjtötte”. Ezzel mintha a házigazdák meg is elégedtek volna, a látogatókban viszont már nem maradt annyi tartalék, ami szépítést eredményezhetett, azonban a tartásukat mindvégig sikerült megőrizniük.
Jó: Polonszki, Farkas, Furár, Viszkok.

Rétes Pál: – Lassan és körülményesen szövögettük a támadásainkat a védekezésre berendezkedett vendégek ellen, ennek ellenére a gólokon kívül is számos lehetőségünk adódott.

További eredmények: Békéscsaba 1912 Előre II.–Gyulai TFC 4–0, Körösladány MSK–Jamina SE 4–1, Mezőhegyesi SE–Vésztői SE 8–0, Méhkeréki SE–Szeghalmi FC 10–0.

Babák Mihály és Seregi Zoltán

A Vízi Színház hetedik évada bezárta kapuit

Kenyéráldással, koncertekkel és tűzijátékkal ünnepeltük az államalapítást