in , , ,

Arany 5000 méteren: Győzni ment a kajak-kenu vb-re Bodonyi Dóra

Bodonyi Dóra a Körös-Kupa, Sándor Tamás Emlékversenyen

GYORSHÍR – Kajak-kenu vb – Bodonyi Dóra aranyérmes 5000 méteren

Racice, 2017. augusztus 27., vasárnap (MTI) – A kajakos Bodonyi Dóra aranyérmet szerzett 5000 méteren a racicei kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárónapján.

slr \ sma \ gte
MTI 2017. augusztus 27., vasárnap 15:27

Korábbi hír

Kajak-kenu vb – Győzni megy a világbajnokságra Bodonyi Dóra

Budapest, 2017. augusztus 18., péntek (MTI) – Megtartotta a világversenyek előtti szokásos sajtónyilvános edzését Szolnokon a magyar kajak-kenu válogatott, amely jövő csütörtöktől a racicei világbajnokságon szerepel.

A magyar szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a jó hangulatú tréningen csak a világbajnoki keret egyik része volt jelen, a többiek ugyanis Szegeden készülnek a csehországi vb-re.

“Szeretnék nyerni a világbajnokságon is, ami talán ezer egyesben könnyebb feladat, az ötezer méteren több a hibalehetőség” – mondta Bodonyi Dóra, aki mindkét távon győzött egyéniben a júliusi, plovdivi Európa-bajnokságon. Hozzátette, mostanra sikerült végérvényesen kikerülnie abból az “ördögi körből”, amibe a két évvel ezelőtti jó eredményei, és az ezzel járó nagyobb nyomás miatt került.

“A végén már nem szerettem kajakozni, nem élveztem, hogy a vízen lehetek. Edzőt váltottam és most egy sikeres idényben vagyok benne szerencsére” – emlékezett.

A világbajnokságon három számban induló (K-1 500 m, K-4 500 m, K-2 1000 m) Medveczky Erika arról beszélt, rengeteget köszönhet edzőjének, Csipes Ferencnek.

“Leírt versenyzőből az ő segítségével sikerült szintet lépnem. Elhitette velem, hogy tudok kajakozni, amit azért sejtettem, de sose jött ki igazán” – mondta Medveczky, aki jó formában érzi magát és bizakodva várja a jövő heti seregszemlét.

A világbajnokságra jövő csütörtöktől vasárnapig kerül sor a csehországi Racicében.

skg \ sgj \ brr
MTI 2017. augusztus 18., péntek 16:29

Virág nyolcat, Lós négyet vágott az Atleticonak

A bérunió megvalósulásáért gyűjt aláírást a Jobbik Szarvason is