in , ,

Hatodik tanévét kezdte meg a Vajda

Szeptember elsején 11 órakor hatodik tanévét kezdte meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium. Az ünnepélyes tanévnyitó istentiszteletet  az Evangélikus Újtemplomban rendeztük meg.

Az Újtemplom padjai megteltek, hiszen nagy örömünkre ismét több tanuló kezdi meg tanulmányait iskolánkban. Már ismerősként üdvözölték egymást, hiszen az elmúlt héten három vidám, ismerkedős napot töltöttek el együtt a gólyatáborunkban.

Új iskolalelkészt köszönthetünk ismét az iskolánkban, Zahorecz Pál személyében, akit Lázár Zsolt esperes úr megáldott.

Az ünnepélyes tanévnyitó istentiszteletet Ördög Endre lelkész úr, az iskolatanács elnöke és Babák Mihály polgármester úr nyitotta meg, jó munkát, jó tanulást kívánva mindannyiunknak.

Az énekkar két dallal tette színesebbé műsorunkat. Ezt követően Mulholland Sadie csodálatos hangjával és gitárjátékával, Iványi Máté gitárkíséretével kápráztatott el bennünket.

Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony tanévnyitó beszédében felsorolta a nyáron sikeresen szereplő tanulókat, akik a magyar-, európa-és világbajnokságokon szép eredményeket értek el. Még több világbajnoka is lett gimnáziumunknak J

De azt is hangsúlyozta, hogy a tanulás terén sem lesz könnyebb dolga senkinek, a tanulók elé állított követelmények évről évre nőnek.

Színjátszósaink egy flashmob keretében idéztek híres emberek tanulásról alkotott gondolataiból.

Zárásként minden tanuló kapott azokból a mézeskalács szívekből, amit a gólyatáborosok a Reformáció 500. évfordulójának megünneplésére készítettek.

A tanévnyitó istentisztelettel nem ért véget az ünnepség.  Az iskola földszinti zsibongójában felavattuk az evangélikus gimnázium eddigi díjazottjainak tablóit és a legújabb Vajda-díjasok arcképcsarnokába bekerült tanulók képeit.

A munka elkezdődött. A napokban érkezik 31 tanuló a németországi Wittlichi testvériskolából, hogy egy hét alatt megismerjék Szarvast, a magyar és szlovák hagyományokat és természetesen gyakoroljuk a német nyelvet.

Mindenkinek sikeres tanévet, jó tanulást kívánunk a 2017-2018-as tanévben 🙂

Mészáros Tünde

Számkígyó és betűtenger

Nagy sikerrel zárult a második Megyenap is