in ,

A szarvasi polgárőrök taroltak a megyei versenyen

Elméleti és gyakorlati tudásukról is számot adtak a polgárőrök. Békés megyét a győztes szarvasi csapat két tagja képviselheti az országos döntőn.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2017. szeptember 9-én, Békésen rendezte meg a XIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét. A megmérettetésre a rendőrkapitányságok nyolc négyfős csapatot neveztek be, így 32 polgárőr teljesítette az elméleti és gyakorlati feladatokat. A rendezvény megnyitóján Ladányi Zoltán r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a résztvevőket. A tesztek kitöltése után az önkéntesek gyakorlati pályán bizonyították felkészültségüket, tették próbára ügyességüket. Az eredményhirdetésen Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszönte meg a polgárőrök rendőrséget segítő munkáját és azt, hogy ilyen sokan részt vettek a versenyen.
Polgárőrök versenye 2017. szeptember 9-én, Békésen.

A csapatok között a szarvasi polgárőrök voltak a legeredményesebbek, csapatuk tagjai: Gombkötő Sándor, Pljesovszki János, Molnár Zsolt és Jansik István. A második helyen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Turcsán István, Bere János, Molnár Csaba, Tollár Imre összeállítású polgárőr csapata végzett. A harmadik helyezett pedig a Békési Rendőrkapitányság csapata lett. Tagjai: Gál Ferenc, Nemes Márton, Balog László és Litauszki Zoltán. Az egyéni összetett verseny legjobbja Gombkötő Sándor, a Szarvasi Polgárőr Egyesület tagja lett. A második és a harmadik helyen is szarvasi polgárőrök végeztek, Molnár Zsolt és Jansik István személyében. A szeptember 16-án, Budapesten megrendezésre kerülő XIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén Gombkötő Sándor és Molnár Zsolt képviselheti Békés megyét.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Jótanuló karatésok

Kolbász, pálinka, méz, tészta, lekvár és libamáj gazdagította Békés megye kosarát