in , ,

Két osztállyal magasabban jegyzett ellenfelet búcsúztatott a Szarvasi FC

Két osztállyal magasabban jegyzett ellenfelet búcsúztattak a Magyar Kupában a szarvasi labdarúgók. A Körös-parti gárda hátrányból fordítva aratott magabiztos győzelmet a fiataljait játszató NB II-es Mosonmagyaróvár ellen.

Szarvasi FC–Mosonmagyaróvári TE 1904 4–1 (3–1)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Szarvas, 300 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél.

Szarvas: Lévai – Viszkok (Kukovecz, 70.), Bakró, Polonszki, Szikora – Zima, Kriska (Magyar, 65.), Furár – Moldván (Somogyi, 77.), Klimaj, Farkas N. Edző: Rétes Pál.

Mosonmagyaróvár: Boros – Hécz, Szarka, Szimhardt, Deéry – Kószás – Winkler (Csutora, 73.), Benkovich (Csontos, 81.) – Bohner, Karacs (Glázer, 40.), Zsigmond. Szakmai igazgató: Nagy Mihály.

Gólszerző: Klimaj (20., 26.), Polonszki (24.), Furár (74.), ill. Szimhardt (9.).

A hazai együttes dolgát némileg megkönnyítette, hogy az óváriak egy-két kivételtől eltekintve az U19-es együttesükkel érkeztek Szarvasra. Ennek ellenére már az első lehetőségüket sikerült gólra váltaniuk, de a kezdeti megilletődöttséget hamar levetkőzték a házigazdák, és a félidő közepén hat percen belül háromszor is mattolták Boros kapust. A folytatásra megint magukra találtak a látogatók, komoly lehetőséget azonban nem tudtak kialakítani Lévai kapuja előtt.

A második félidőben sem vette fel a sündisznóállást a hazai együttes, a bátor játékának pedig az 54. percben büntető lett a jutalma, amit Moldván kihagyott. Változatos játék folyt, a vendégek futottak az eredmény után, ennek hozadékaként időnként túlságosan is kinyíltak hátul. Ezt használta ki a 74. percben Furár, aki egy kavarodás után közelről kotorta a hálóba a labdát, beállítva ezzel a meglepetésnek számító végeredményt.

Jók: Szikora, Furár, Kriska, Klimaj, ill. Boros, Kószás, Bohner.

Rétes Pál: – Bár ellenfelünk egy jelentősen megfiatalított csapattal érkezett, ez nem von le semmit a nagy akarással és óriási motivációval játszó labdarúgóink érdemeiből.

Nagy Mihály, a Mosonmagyaróvár szakmai igazgatója: – Annak ellenére, hogy kilenc fiatalunk élete első felnőtt mérkőzését játszotta, tovább akartunk jutni. Ez sajnos több gyenge egyéni teljesítmény miatt nem sikerült. Gratulálok a szarvasiaknak!

Kepenyes György

Magabiztos siker a nyitányon

Több mint százötven gyerek mozdult egyszerre a Fő téren