Connect with us

Sport

Mind a nyolc szarvasi birkózó bejutott az országos diákolimpiai döntőbe

Elsőként Hodálik Pál alpolgármester fejezte ki örömét, hogy Szarvas adhat otthont a birkózók diákolimpiája területi döntőjének. A vasárnapi sportesemény tétje az országos döntőbe kerülés volt.

A területi döntőt megtisztelte jelenlétével dr. Hegedűs Csaba. A három szőnyeget körülálló 140-150 gyereknek kell-e egy verseny előtt nagyobb inspiráció annál, hogy egy olyan olimpiai bajnok szóljon hozzájuk, akinek neve egyet jelent a magyar birkózással, ráadásul a 100. magyar olimpiai aranyérem tulajdonosa, és aki 23 évig volt a szövetség elnöke.

– Kívánom azt, hogy az olimpiai szó kísérje ezt a versenyt, szívjátok magatokba, tegyétek be a lelketekbe, tegyétek be a szívetekbe, hiszen ebben a korban már kell álmodni az olimpiáról, arról, hogy az újkori olimpia 1896 óta a világ legnagyobb emberi megmozdulása – szólt a körülötte álló fiatal birkózókhoz dr. Hegedűs Csaba.

Talán saját élményére utalva, amikor az olimpiai dobogó tetején állt, még annyit tett hozzá:

– Ha az embernek porszemként egy emberi tevékenységben ennyit sikerül a hazájáért tenni, akkor érdemes sok könnyet elejteni, miután kikaptunk, hiszen a vereség edzi legjobban a személyiséget.

A szőnyegek körül álló birkózók közül nyolc szarvasi volt: Galát Dávid (42kg) és Tóth Patrik (58kg), Hajduch Nándor (63kg), Balázs Gergő (54kg), Halász Gergő (+85), Tóth Dominik (58kg), Kun Norbert (85) és Neumann Péter (38kg).

Sükösd Attila, a szarvasi birkózók edzője elmondta, hogy az újjáéledt szakosztály első versenyrendezése ez a diákolimpia, amire egyből 140-150, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Szolnok megyéből érkezett nevező. Diák 2, diák 1 és serdülő korosztályokban nemzetközi és országos bírók szeme által felügyelt menetek során lehetett az országos diákolimpiai döntőbe jutni.

Még a verseny előtt kérdeztük az edzőt, hogy látja, mik az esélyek az országos döntőbe kerüléshez.

Sükösd Attila sajnálatát fejezte ki, hogy két versenyző lebetegedett, így csak nyolcan tudtak elindulni ezen a megmérettetésen. Bízott Hajduch Nándi, Galát Dávid, Tóth Patrik, Kun Norbi tuvábbjutásában, illetve megemlítette Tóth Dominikot, aki mindössze három hónapja birkózik, viszont annyira tudatosan és ügyesen teszi, hogy szerinte akár meglepetésember is lehet.

– Összességében jól birkóztak a fiúk, de azért nem vagyok teljesen megelégedve, mert nyert meccseket veszítettünk el. Kicsit meg voltak illetődve a hazai pályától, ami nagy tehernek bizonyult nekik, de valahol el kell kezdeni. Idővel könnyebben fog menni majd a versenyzés – mondta már a versenyt követően Sükösd Attila.

Aztán a végső összevetés után kiderült, hogy mind a nyolc versenyző bejutott az országos döntőbe. Soha ne legyen rosszabb versenyük a szarvasi birkózóknak!

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect