in , ,

Értékes egy pontot tartott itthon a Csabacsűd

Viszkok Gábor
Viszkok Gábor

Számított arra, hogy a tabellán második helyet a doboziak előtt gólkülönbséggel foglaló Okány KSK nem lesz könnyű ellenfél, mondta Sonkoly Lajos, a Csabacsűdi GyLSE vezetőedzője a vasárnapi mérkőzés után.

– Nagyon jól kezdtük az első félidőt, sok lehetőséget kialakítottunk. Megint pótolnunk kellett a hiányzókat, mert Gilik Attila munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott játszani, Fabó Bence még mindig sérüléssel küzd, illetve az én egymérkőzéses eltiltásom miatt nem tudtam pályára lépni, de nagyszerűen megoldották a srácok a mai feladatot. Értékes egy pont ez, hiszen a második ellen játszottunk. Ha a kapu előtt jobban koncentrálunk, akár hazai győzelem is születhetett volna, hiszen számtalanszor tudtunk a védelmük mögé kerülni, jók voltak a mélységi indításaink, a támadóink pedig jó ritmusban indultak el. A befejezéssel voltak némi problémáink, de egy remek második félidővel sikerült itthon tartani az egy pontot – mondta nem minden csalódottság nélkül a hangjában, hiszen ahogy azt mindig megemlíti, minden mérkőzésen győzni szeretne.

A 35. percben Molnár József góljával szerzett vezetést a vendégcsapat. A második félidőben a hazaiaknak több lehetőségük is volt az egyenlítésre, de vagy kapufán, vagy a labdafogó hálón, illetve Kurta Lajos kapus kesztyűjében fejeződtek be a támadások. Mindeközben hátul Wéber Csabának bőven akadt dolga, de a csűdi kapus nagyon jó formában volt, és a szerencse sem hagyta cserben. Fogott olyan ziccert, amikor kapura küldött labdát kiütötte, majd a második lövést még ugyanabból a vetődésből lábbal hárította.

– Aki dolgozik, annak szerencséje is van, és a kapusaink nagyon sokat dolgoznak. Ők a mi edzéseinken kívül kapusedzésekre is járnak – jelentette ki Luigi, aki egy kösöznettel folytatta. – Szeretném megköszönni Balatoni Misinek – ő a kapusedzőnk – aki nagyon sokat segít abban, hogy a kapusaink ilyen jó formában vannak, mert meccsben tartják a csapatot. Ziccereket fognak, nagy védéseik vannak. Misi munkája nagyon jó látszik a kapusainkon.

A forduló végén, miután a dobozi alakulat nyerni tudott, az okányiak visszacsúsztak a harmadik helyre. A következő három fordulóból kétszer a mögöttük álló két csapattal fog játszani a Csabacsűd, így remélhetőleg javítani tudnak a mérlegükön, amire szükség is lesz, ha szeretnének a középmezőnybe kerülni.

Csabacsűdi GyLSE – Okányi KSK 1–1 (0–1)
Wéber Csaba – András Attila Xavér, Nyemcsok Mihály, Mochnács Tamás, Bertók Gergő – Endrefalvi Erik, Sándor János, Kasik Márk (84’ Nagy Zoltán), Sovány Pál, Viszkok Gábor (79’ Kiss Gábor) – Bobvos Richárd (61’ Szabó Ferenc)
Gól: Viszkok Gábor (68’), ill. Molnár József (35’)

Jók: Nagyon jól védett a kapusunk, Wéber Csabi. Nyemcsok Misi, Mochnács Tomi, illetve Viszkok Gabi, a gólszerzőnk nagyon jól oldotta meg a feladatot.

Fotó: Berec Zsolt

Lurkó módi Mustolás a szarvasi Gyakorlóban

Kiss Ottó

Kiss Ottó rendhagyó irodalomórájával volt a könyvtári hét első vendége