in ,

Ismét tűzgyújtással zárult a nyári színházi szezon

Zenés-táncos műsorral várták az érdeklődőket a Szarvasi Vízi Színházba vasárnap a Békéscsabai Jókai Színház művészei. A vendégeket a Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói új, RÁBA típusú gépjárműfecskendőjükkel fogadták.

– Fura, hogy itt lehetünk megint, és együtt búcsúztathatjuk a nyarat. Ma este egy randevúra, egy zenés randevúra hívtuk önöket, hogy együtt búcsúztassuk ezt a csodálatos nyarat. Szeretném megköszönni a szarvasiaknak ezt a csodát, amit minden este a nyár folyamán nekünk adtak a tapsukkal, a mosolyukkal, a szeretetükkel – köszönte a vendégeket a Teátrumi társaság és a Békéscsabai Jókai Színház nevében Szabó Károlyné, a Magyar Teátrum ügyvezető igazgatója.

– Hetedik évadját zárja ma este a Szarvasi Vízi Színház királyszínpada. Ezt megálmodták sokan, sok éve, de az az igazság, hogy az önök szeretete nélkül nem lehetett volna sikeres. Engedjék meg, hogy megköszönjem önöknek, hogy egész nyáron itt voltak, és a Teátrumi Társaság tagszínházainak műsorát olyan szeretettel fogadták – ragadta magához a szót Babák Mihály polgármester, majd megköszönte Szabó Károlynénak azt a munkát amit a nyáron is végzett.

Már készülnek 2018 évadjára, amiben sok meglepetés lesz. Jó darabok jönnek, ígérte polgármesterünk. A Teátrumi Társaság 74 tagtársulata versenyez azért, hogy Szarvasra jöhessen, állította. Megígérte, hogy a Jókaiban most futó Törvénytelen című francia darab itt lesz.

Az este folyamán a Jókai színészei szórakoztatták a takarókba burkolózó nézőket, akik ismét részleteket hallhattak a már a korábbi nyarakon megismert darabokból, a Fame-ből, a Vörös Malomból, a Kabaréból, a Diótörő és Egérkirályból, az Evitából.

Az előadás után a hagyományőrző íjászok a hídról nyilaikkal gyújtották meg a Körös közepére állított máglyát.

Kiss Ottó

Kiss Ottó rendhagyó irodalomórájával volt a könyvtári hét első vendége

„Ismerd meg gyökereidet” = Poznaj svoje korene