in , ,

Kézilabda: Elindult a kisiskolás bajnokság, gólszüretes győzelem a felnőtteknél

A hétvégén Gyulán folytatta szereplését a HC Szarvas férfi csapata, ahol vendéglátók nagy önbizalommal várták a mérkőzést első győzelmükre készülve, hiszen a folyamatosan alakuló a keretük bárhol képes lehet a meglepetésre, különösen hazai pályán, élvezvén a hazai publikum biztatását.

A szarvasiaknál a hét utolsó napjaiban sikerült ugyan leigazolni Wagner Mihály kapust, viszont a kaotikus sportorvosi helyzetnek köszönhetően már nem sikerült igazolást intézni részére, fokozva az izgalmakat pedig Tatai Tamás  „Tatus” sem állhatott a csapat rendelkezésére, így élete első felnőtt bajnoki mérkőzésén ugorhatott a mély vízbe Hortobágyi Gábor az éppen csak serdülő kort elhagyó, semmilyen felnőtt rutinnal nem rendelkező kapus palánta.

Védjük meg várunkat, azaz kapunkat és lőjünk sokkal több gólt mint az ellenfél, csak így lehet esélyünk a végjátékra hangzott el a kezdő sípszó előtt és ennek tudatában lépett parkettre a még mindig csak szűk mérkőzés keretű, de annál lelkesebb vendég csapat.

Nem is tétlenkedtek a szarvasi átlövők, Sütő Martin duplája megadta az alaphangot és hogy ne billenjen balra a pálya Nagy Erik is nevéhez méltóan nagy kedvvel szállt be a gólgyártásba, Sztankovits Tomi beálló góljai pedig mintegy gerincet adva a támadó játéknak, teljesen elbizonytalanította a hazai védőket.  A félidő közepére így biztonságos 5-6 gólos előnyt sikerült kiharcolni a rendkívül fegyelmezett szarvasiaknak. A vendéglátóknak igazából csak emberelőnyből volt esélyük a felzárkózásra, amit azért becsülettel ki is használtak, de a szarvasi lövőket ezen a napon még létszám előnyben is nehéz volt feltartóztatniuk. A félidő hajrájára fokozatosan őrölte fel ellenfelét a vendég együttes és a feszes védekezésből egyre többször meglóduló Hanzel Zoli is nagy biztonsággal lőtte be ziccereit, így már az első játékrészben megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre szarvasi csapat (16-24).

A második félidőt is a vendégek kezdték jobban egy Ardai gól és egy Hanzel dupla már csaknem reménytelen helyzetbe hozta a gyulaiakat (16-27), akik azért becsülettel küzdöttek a felzárkózás reményében. Ezen a vasárnap délutánon azonban igen jól dolgoztak a belső védők a Sütő-Andrikó-Lestyan-Goda-Nagy védőfal nagy szigorral szűrte a támadásokat, sokszor túl nagy szigorra is jelezvén ezt a begyűjtött 12 pernyi kiállítás is, de így is esélye igazából csak a szélső posztokon volt a hazaiaknak a felzárkózásra, kihasználva a fiatal szarvasi kapus rutintalanságát. A végjáték már igazából gólszüretté alakult, nem volt kérdéses a mérkőzés végkimenete. A fellazult védekezésnek pedig igazi örömjáték lett a vége, de különbség így is vendégek javára nőtt, a 14 gólos siker pedig remélhetőleg jól összekovácsolta szarvasi csapatot a következő vasárnapi FISE elleni rangadóra.

Gyulai SE – HC Szarvas 35-49 (16-24)
Gyula: 50 néző    Vezette: Szegedi, Szigetvári
Büntetők:    5/3 ill. 3/3
Kiállítások:  2 ill. 12 perc

HC Szarvas:
Hortobágyi – Ardai 4 (2), Sütő 13, Andrikó 2, Sztankovits 6, Nagy E. 13, Hanzel 8
Csere: Lestyan-Goda 2 (1), Kiri 1.

Edző: Tusjak János

A több gólt lőni, mint kapni alapszabálynak tökéletesen megfeleltünk, csak gratulálni lehet a fiúknak, több hiányzónk is volt, ráadásul kapus poszton élete első felnőtt mérkőzésen szereplő Hortobágyi Gabi bátran állt a lövések elé 60 percen keresztül. Remélem ezt a támadó játékot a FISE elleni rangadóra is át tudjuk menteni.

A Gyula legjobb góllövő: Dudás 9, Sárkány 8, Mészáros 7, Beregszászi 5, Lapis 3.

Szintén vasárnap, a délelőtti órákban Orosházán elindult a Magyar Kézilabda Szövetség kisiskolás bajnoksága is, az U10-s korosztály kezdte meg a szereplését.

Az első mérkőzésen kicsit álmosan kezdtek a szarvasi fiúk, így egy félidőnyi előnyt elajándékoztak a hazaiaknak, viszont a második játékrészre sikerült a felzárkózás és egy nagyon izgalmas, utolsó másodpercekig nyílt mérkőzés kerekedett, amelynek a végén az orosházi fiatalok örülhettek.
Orosházi FKSE Linamar – HC Szarvas 14-13 (6-2)

A második mérkőzésen a szarvasi fiúk szép játékkal, magabiztosan győzték le az újjá alakult gyulai csapatot.

HC Szarvas – Gyulai SE  27-4 (14-0)

A szarvasi csapat tagjai ezen a délelőttön:
Varga Martin (kapus), Kugyela Kristóf, Helmeczi Csanád, Gyurcsik Ákos, Cziglédszky Barnabás, Károlyi Zoltán, Szőcs Zsombor, Tusjak Marcell, Komár Gergő, Bánfi Péter.
Edző: Tusjak János

A következő felnőtt mérkőzés egy igazi megyei rangadó lesz;
HC Szarvas – FISE Újkígyós 10.15 vasárnap 17:00 óra

HCPost

Kondorosi győzelem a kistérségi derbin

Olimpikonokkal ünnepelt Szarvas Város Barátainak Köre