in , ,

Két megingás miatt 3 pontot vesztett a Csabacsűd

Két rövidzárlat alatt sikerül megfordítaniuk a mérkőzést a sarkadkeresztúriaknak vasárnap, a Csabacsűdi GyLSE otthonában. A gól nélküli első félidőt követően, a hazaiak szerezték meg a vezetést, miután az 54. percben Gilik Attilával szabálytalankodott Patka János. Bozó Norbert játékvezető szabadrúgást ítélt, amit a sértett végzett el, és Sándor János által szerezte meg a vezetést a hazai együttes.

A vendégek a semmiből alakítottak ki helyzeteket. A 67. percben Csatári József lőtt Hudák Roland mellett laposan a bal kapufa mellé. Roli ezt nem érhette el (1–1).

A második keresztúri gólt tanítani kellene a fociakadémiákon. A 86. percben két szögletet végezhetett el gyors egymásutánban a hazai gárda, de egyik sem volt veszélyes a kapura, viszont a másodikból megindultak a vendégek. Nagyon pontos passzokkal hozták előre a labdákat a csűdi védők között egészen a kapuig, ahol az utolsó ember, Molnár Márk el tudta gurítani az érkező Sonkoly Lajos előtt és Hudák Roland mellett (1–2).

A hazai szurkolóknak egy kis szépségtapaszt jelenthetett, hogy Endrefalvi Erik megcsinálta a megye minden osztályának legpimaszabb cselét. Lábfejét a labda alá tolva két lendületből keresztező keresztúri elől olyan hanyag eleganciával emelte meg a labdát a cipőjén tartva azt, hogy Szalazsán Attila és Erdei Attila még az unokájának is mesélni fogja, hogy élőben láthattak ilyet. Legfeljebb nem árulják el, hogy ők láthatták legközelebbről.

– A cél természetesen a győzelem volt – jelentette ki a mérkőzés után ismét Sonkoly Lajos, a Csabacsűdi GyLSE játékos-edzője – azonban most is egy masszív csapattal találtuk magunkat szemben. Fájó egy ilyen pontveszteség, pláne úgy, hogy nagyon fegyelmezettek voltunk, de elég volt két megingás, amiből két góllal büntetek minket.

Az alapszakasz feléhez szombaton érkezik a bajnokság. A csűdi gyermeklabdarúgók az Atleticohoz utaznak. A csabaiak pillanatnyilag a szebb napokat látott Sarkadi Kinizsivel 3 pontos holtversenyben az utolsók.

Csabacsűdi GyLSE – Sarkadkeresztúri SE 1–2 (0–0)

Hudák Roland – András Xavér, Mochnács Tamás (73’ Szabó Ferenc), Sonkoly Lajos, Bertók Gergő – Endrefalvi Erik, Sándor János, Kasik Márk (80’ Bobvos Richárd), Sovány Pál – Viszkok Gábor (83’ Fabó Bence), Gilik Attila (67’ Kiss Gábor)

Jók: Gilik Attila, Endrefalvi Erik, Sándor János, Sovány Pál

Ismét jégen

Kijózanító vereség