in , ,

Körösladányi győzelemmel zártuk az őszt

Az utolsó őszi játéknapra került sor a 17. fordulóban, amelyen Körösladányban vendégszerepeltünk. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, Somogyi révén már a 4. percben veszélyeztettük Nagy kapuját, ami után a hazai hálóőr segítségével ment Janó lövése kicsivel kapu mellé.
A 8. percben Somogyi passzolt Zimához a hazai védők sűrűjében, akinek közeli lövését kapu fölé ütötte a hazai hálóőr. Szinte egy perc sem telt el amikor Magyar centerezése után az ötösön belül, Furár elől vágták ki a játékszert a ladányi védők. Ezek a helyzetek egytől egyig magukban hordozták a gól lehetőségét, de sajnos kimaradtak.

Ezek után kezdte átvenni az irányítást a hazai gárda, a 19. percben Kristóf éles szögből leadott lövését védte Lévai, majd a 30. percben Burai lőtt kapusunk kezébe. A 33. percben Laksteter tette próbára Lévait közelről leadott lövésével, de kapusunknak ez sem okozott problémát.

Közeledve a játékrész végéhez megráztuk magunkat, a 39. percben mintaszerű akcióval jutottunk el a hazai kapu elé, ekkor Viszkok indította a jobboldalon Furárt, aki pár lépés után visszaadta a középen érkező Viszkoknak a labdát, akit az ötösön Viczián buktatott, ez bizony tizenegyes. A büntetőt Somogyi a jobb alsó sarokba gurította. 0-1.

A 43. percben Szikora tett róla, hogy örömünk még nagyobb legyen, saját térfelének közepén szerzett labdával megindult, majd egy védőt is kicselezve 32 méterről, a kissé kint helyezkedő Nagy B. felett, ritkán látható szép mozdulattal a kapu közepébe emelt. 0-2.

A második félidő elejét, ahogy várható volt megnyomta a ladány, de ennek ellenére mégis előttünk adódott ziccer, az 53. percben Moldván adott forintos labdát Zimának, aki 5 méterről Nagy Balázsba lőtt. A 64. percben egy lecsorgó labdát Knyihár lőtt 3!!! méterről kapu fölé. Támadott, támadgatott a hazai csapat, de csupán szabadrúgásokból tudott némi problémát okozni Lévainak.

Ezen a kimaradt lehetőségek után megnyugvásként hatott a harmadik találatunk, a 75. percben Furár tálalt Zimaelé, aki egy pattanás után, 14 méterről, kipókhálózta a jobb felső sarkot. 0-3.

A 77. percben Burai esett be a tizenhatoson belülre, mivel Mihálik úgy gondolta, hogy tartozik egy tizenegyessel a hazaiaknak, így a büntető pontra mutatott. A tizenegyest Nagy B. nagy erővel, a bal felső sarokba rúgta. 1-3.

Elkeseredett rohamokba kezdett a Körösladány, de egészen a hosszabbításig nem sikerült feltörniük a védelmünket, a 92. percben viszont Papp Zs. 10 méteres lövése utat talált a hálónkba. 2-3. A játékvezető 4 percet hosszabbított, de ez már se nem osztott, se nem szorzott, így megnyertük a rangadót.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a hétközi kupameccs fáradságával a lábakban, óriásit küzdött a csapatunk, ki tudja honnan, de az utolsó tartalékokat elővéve nem várt, de teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a 10 meccs óta nyerésben levő Körösladány ellen, ezzel feltéve a koronát az egész ősszel mutatott teljesítményére. A bajnokság első fele ezennel véget ért, folytatás február végén a Méhkerék ellen.
Jók: a csapat minden egyes tagja dicséretet érdemel a mai teljesítményéért.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC 2-3 (0-2)
Körösladány, 200 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Görgényi A., Vrbovszki P.)

Körösladány: Nagy B. – Zsömbörgi M., Ruzsa Z., Viczián D., Knyihár D. (Farkasinszki L.), Takács B., Kristóf G., Juhász D. (Zsíros P.), Paulik Á., Burai D., Laksteter J. (Papp Zs.)
Vezetőedző: Fodor Sándor

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Kukovecz D., Polonszki P., Szikora M., Zima D., Klimaj Z., Moldván K., Furár R., Somogyi J. (Körösfalvi K.), Magyar M. (Farkas N.)
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Nagy B. 77′ (büntetőből), Papp Zs. 92′ illetve Somogyi J. 39′ (büntetőből), Szikora M. 43′, Zima D. 75′

Edzői nyilatkozatok:

Fodor Sándor: – Továbbra is mumusunk a Szarvas. Elismerésünk a győzelmükhöz. Minden dicséret megilleti a csapatomat, kiváló teljesítményt nyújtott az őszi szezonban, s így nagyon jó pozícióból folytathatja tavasszal.

Rétes Pál: – Végig fegyelmezetten és nagy akarattal játszott a csapat, a mezőnyben a labdát többet birtokló hazaiak ellen.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Felgyúltak a fények, érezzük, hogy hamarosan eljön az ünnep

Dankó Béla

Az Országgyűlés 2017. november 28-án meghozott egyes döntései