Connect with us

Sport

Négyből négy nyert mérkőzés a szűk, de erős jégkorong minitornán

Impozáns környezetben, Hódmezővásárhely főterén rendezték meg a IV. Amatőr Jégkorong Kupát még a hónap közepén. A nyitott pályán a szakadó eső miatt a szombatra meghirdetett tornát egy nappal később, csak vasárnap tudták megrendezni, ami sajnos azt is jelentette, hogy a hat nevezőből végül csak hárman érkeztek meg és tudták vállalni a játékot. A gyomaendrődiekkel kiegészült szarvasi különítmény mellett a torna két nagyágyúja, a két hazainak tekinthető csapat, Vásárhelyi Bikák és a szegediek léptek a jégre.

A kispályás bajnokságon a grundhoki szabályai szerint játszottak, azaz tiltott volt a korong emelése, pattintása, illetve a sérüléseket elkerülendő, a kemény test test elleni ütközés. Az ilyen szabályok mellett a házigazdák csapatába egy hölgy is korongozott.

A minitornát Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri hatáskörrel megbízott alpolgármestere nyitotta meg, majd megkezdődtek a 2×15 perces körmérkőzések.

A vendéglátók ellen 14-8-cal zárták a mérkőzést, de a szegediekkel már nem volt ilyen sima a helyzet. Annak a végeredménye 8-7 lett, igaz a szegedieknél szerepelt olyan játékos, aki az országos második vonalban üti a korongot.

– Kicsi volt a pálya, nem jött ki a profik előnye – vonta le a következtetést a szarvasi Budai Levente. – Sajnáltuk, hogy csak háromcsapatosra olvadt a mezőny. Nem tudom, hogy alakult volna, ha minden csapat megérkezik, és esetleg fáradtabban kerülünk össze a szegediekkel, de most jól jött ki majd minden húzásunk.

Miután a lemondott mérkőzések után még maradt pályaidő, még egy kört játszottak, igaz, most csak 5 perces mérkőzéseket. Ezen a szarvasiak bizonyították, hogy a minitorna végeredménye nem volt véletlen, mindkét mérkőzés után győztesként jöhettek le a jégről, azaz mind a négy összecsapást megnyerték.

A szarvasi csapat tagjai voltak: ifj. Besenczy Zoltán, Kohut Szabolcs, ifj. Domján Balázs, Budai Levente, valamint a gyomai cimborák, Bárkai Zsolt, Baukó Péter és Patkós Richárd.

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Görhokis játékkal hangoltak a gyereknapra

Sport

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect