in , , ,

Samu Tamás Gergő szerint a kormány leleplezte magát migránsügyben

Samu Tamás Gergő
Samu Tamás Gergő

A nyugdíjasok helyzetével foglalkozott Samu Tamás Gergő legutóbbi sajtótájékoztatóján. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje rámutatott, a nyugdíjasok szükségletei egy egészséges társadalomban túlmutatnak a létfenntartáson. Ez Magyarországon gyakran nincs így, mivel az idősek hol a gyógyszereiken, hol a mindennapi szükségleteiken spórolnak.

Pártja az egyik legfontosabb kérdésnek a differenciált nyugdíjemelést tartja. Ennek lényege, hogy nagyobb mértékben emelkedjen azoknak a nyugdíja, akiknek eddig minimális vagy nagyon alacsony volt, a több százezer forintos juttatásban részesülők jövedelme pedig ne változzon.

– Mégiscsak botrányos, hogy egyes nyugdíjasoknak 50 ezer Ft körüli összegből kell megélniük. Ezen változtatni szeretnénk – szögezte le a 2. sz. választókerület képviselőjelöltje.

A gyógyszertámogatásokról szólva elmondta, hazánkban ez 300 milliárd Ft-ot tesz ki. Ennek a 75-80%-a állami támogatás, a fennmaradó részt pedig a gyógyszercégek támogatása fedezi. Összehasonlítva a visegrádi országokkal Magyarország lemaradásban van, hiszen Csehországban pl. kétszer ennyit költenek erre a célra. Álláspontja szerint főleg a nyugdíjasok és a gyermeket nevelők pénztárcáját terhelik ezek a költségek, ezért egy igazságosabb támogatási rendszert szeretnének kidolgozni. Emellett elősegítenék az egészségmegőrzést szolgáló eszközök könnyebb elérhetőségét, valamint a prevencióra is figyelmet fordítanának.

Élesen kritizálta a kormány migrációs politikáját is. Az egyik helyettes államtitkár nyilatkozatából ugyanis az derült ki, hogy hazánk több ezer migránst fogadott be. Véleménye szerint a problémát nem a nemzetközi szerződésekre alapozott befogadás ténye jelenti, hanem sokkal inkább az, hogy mindezt eltitkolták az állampolgárok előtt. A helyzetet az a tény is súlyosbítja, hogy a kormányzat az elmúlt időszakban 22 ezer millió Ft-ot költött migránsellenes propagandára, vezérmondata pedig mindvégig az volt, hogy egyetlen migránst sem  fogadnak be.

Zárásként kitért a Fidesz ellenzéki politikusokat vádoló kampányára is. Mint mondta, „hazugság és hülyeség”, amit a kormánypárti politikusok állítanak, mivel Toroczkai László, a Jobbik alelnöke javasolta először a kerítésépítést, Vona Gábor pártelnök pedig a honvédség kivezénylését kezdeményezte. Hangsúlyozta, a Jobbik a kezdetektől a migránsözön ellen van, és ezt nem csak szavakkal, hanem az erre vonatkozó előterjesztések megszavazásával is kifejezte.

Vitéz Sinka Brigitta

Kilencven éves a Tábla Királynője

Szarvasi bronz a XVI. ifj. Csery István Emléktornán