in ,

A nyári angol táborra gyűjtöttek az V. Evangélikus Bálban

Elsőként a benkás diákok farsangi keringőjét láthatták azok, akik támogatójegyet váltottak az Evangélikus Bálra. A szombaton az Árpád Szálló dísztermében tartott eseményre a helyi kötődésűeken kívül érkeztek vendégek Chicagóból, Los Angelesből, Coloradóból és Idahóból is.

Az ótemplomi és újtemplomi gyülekezetek ötödik alkalommal megtartott közös rendezvénye előtt Lázár Zsolt kérdésünkre felelevenítette, hogy 2014-ben, az első bál megrendezését az Ótemplom orgonájának felújítása motiválta.

– Azóta a céljaink leginkább abba az irányba mozdultak el, hogy szeretnénk a fiatalok között végzett szolgálatot megerősíteni. Ezeknek a báloknak a bevételével az angol nyelvű hittantáborokat tudjuk segíteni – jelentette ki az evangélikusok esperese. Ezen táborok résztvevőinek többsége benkás diák, ahogy a bálozók többsége is benkás szülő volt.

Az iskolás táncosok után az Országos Magyar Bajnokság tíztánc kategóriában 2. helyezett Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka, a szentesi Szilver TSE táncosai standard és latin táncokat mutatott be. Dominik szintén benkás, míg partnere a szentandrási általános iskola tanulója.

– Minden évben egy jótékonysági célt tűzünk ki magunk elé, amivel szeretnénk az itt, a Szarvason élők, leginkább a gyermekekre gondolván a fiatalok életét jobbá tenni – foglalta össze a bál célját az asztalnál ülők számára is Lázár Zsolt.

Őt követően Zahorecz Pál is köszönetet mondott a résztvevőknek azért, hogy jelenlétükkel támogatják céljukat. Buda Annamária, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai osztályvezetője a tavalyi nyári angol tábor emlékeit elevenítette fel. Az eseményt az egyházi intézmények és iskolák vezetői mellett megtisztelte jelenlétével Babák Mihály polgármester is.

– Ez a gyülekezet újból talpra állt, vannak gyermekintézményeik, óvodáik, iskoláik. A több mint kétszáz éves evangélikus gimnázium is helyreállt, és viszi tovább a gyökerekből a táplálékot. A diakóniai szolgálat is fantasztikus sikert könyvelhetett el az elmúlt évben. Miután ötödik bálról van szó, kicsi mérleget vontam. Büszke vagyok, arra, hogy evangélikus vagyok. Ez a város mindig is az volt, és úgy gondolom, hogy Tessedik nyomdokán járunk – jelentette ki polgármesterünk, majd egy “Hajrá, Evangélikusok!”-kal búcsúzott.

A protokolláris részt a benkások tánca és dala zárta, majd következett a vacsora, éa valamikor az éjszaka során a tombolahúzás, aminek bevétele a jótékonysági cél elérését szolgálta. Főnyereménye egy kerékpár volt.

Érem az UTE-csarnokból

Örömevezés a sárkányhajósok hétvégi versenyén