in , ,

Újabb életmentő eszközzel gazdagodott a Szarvasi Mentőállomás

– Nagyon örülök annak, hogy egy olyan készülék kezd el dolgozni Szarvason és térségében, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a közvetlen életveszélybe került embereket vissza lehessen hozni az életbe – mondta Zalai Mihály, a Békés Megyei közgyűlés elnöke kedden kora délután a Szarvasi Mentőállomáson, ahol egy Lifepak 15 életmentő berendezés átadására került sor, ami a defibrilátor-funkciók mellett még számos életmentő funkcióval rendelkezik.

A megyei önkormányzat tavaly különített el először egy összeget hasonló célok megvalósításának támogatására, mint a Lifepak 15 beszerzése is.

– Az a jó hír, hogy költségvetésünkben az idei évben is szerepel ilyen jellegű támogatásokra keretösszeg. A mentők, a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem fejlesztését igyekszünk támogatni, amik kétirányúak lehetnek. Vagy a szolgálat feladatellátásának az infrastruktúráját igyekszünk támogatni, mint ebben az esetben, ahol csekély összegben, mintegy tíz százalékban ennek a készüléknek a megvásárlásában részt tudtunk venni, illetve olyan fejlesztéseket igyekszünk támogatni ami az itt dolgozóknak, vagy a katasztrófavédelem esetében ott dolgozóknak a munkavégzés közbeni komfortérzetét tudjuk segíteni eszközök beszerzésével, bútorok beszerzésével, kényelmi eszközöknek a támogatásával – jelentette ki Zalai Mihály.

Külön örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a felajánlott adó 1%-ok és megyei önkormányzat hozzájárulásán túl adományokból sikerült a 7,9 millióba kerülő készüléket megvásárolni, mert mint mondta, az itt élőkben, az adományozókban nagyon magas a felelősségérzet, majd megköszönte a nagylelkűségüket.

– Az év 365 napján 24 órában tesszük a dolgunkat, mert ez a kötelességünk, de néha jól esik nekünk is néhány elismerő szó, néhány olyan gesztus, amellyel támogatják azt a célt, azt a munkát, amit mi minden nap végzünk – fejezte ki köszönetét bajtársai nevében dr. Zentai Attila az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója, aki szakértőként elmondta, hogy jelenleg mindössze néhány olyan eszköz van a piacon, ami hasonlóan fejlett képességekkel rendelkezik.

– Majd húsz éve jött létre a 04 Az Életért Alapítvány, aminek mindig az volt a célja, hogy a mentősök munkáját, ezáltal az életmentést segítse, hiszen az egészségügyre valamikor több, valamikor kevesebb pénz jutott, valamikor jobban, valamikor kevésbé felszerelt mentőautók voltak, de a kollégák, akik létrehozták ezt az alapítványt, úgy gondolták, hogy adakozásból a a Szarvasiakért és a környékbeliekért ezeket az autókat mindig minél jobban fel kell szerelni – fogalmazott Hodálik Pál, Szarvas város alpolgármestere.

Utoljára Oravecz Pál a 04 Az Életért Alapítvány nevében mondott köszönetet minden támogatónak, majd az életmentő eszközt átadta Jelen Pálnak, a mentőállomás vezetőjének.

A támogatók részéről tiszteletét tette Csabacsűd nagyközség polgármestere, Molnár József is.

A szimultán királynője újra a Benkában

Kihelyezett ülést tartott Szarvason a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége