in , ,

Az ország legjobb utánpótlás-nevelő klubjai között jegyzik a Szarvasi Kajak-Kenu Klubot

Bátor György
Bátor György

Bár a korábban soha nem tapasztalt tavalyi magas szintet nem sikerült megtartaniuk, továbbra is az ország legjobb utánpótlás-nevelő klubjai között jegyzik a Szarvasi Kajak-Kenu Klubot – derült ki az egyesület hagyományos évzáró és esztendő indító ünnepi összejövetelén, amelyet péntek este tartottak a Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. Rákóczi úti ebédlőjében.

Elöljáróban Szűcs Mihály elnök köszöntötte a meghívott díszvendégeket, köztük Dankó Béla országgyűlési képviselőt, Makrai Csabát, az MKKSZ nemrégiben kinevezett utánpótlás szövetségi kapitányát, az önkormányzat képviseletében megjelent Hodálik Pál alpolgármestert, valamint a szentandrási egyesület elöljáróit. Az első számú vezető ezután bővebb lélegzetű beszámolót tartott, amelyben részletezte a klub elmúlt évi szakmai és gazdasági működését, valamint kitért az elért eredményekre is. Ebből derült ki, hogy a honi szövetség 99 nevet tartalmazó eredményességi listáján a 2016-os 12. pozícióból a 25. helyre csúszott vissza az egyesület, ami fedi a realitásokat.

A kitűzött célokat elérte a klub, amely szinten tartotta a létszámot, egyaránt részt vett az országos versenyeken, és a környező népszerűsítő viadalokon, megrendezte a Körös Kupa Sándor Tamás-emlékversenyt, illetve bállal emlékezett meg az 50 éves fennállásáról.

A legfontosabb eredmények után a gazdasági működés főbb számadataiba is betekintést nyújtott Szűcs Mihály. A működés az önkormányzati, szövetségi és szponzori támogatásoknak, valamint a bevételeknek köszönhetően zavartalan volt, eközben pályázati forrásból tovább fejlesztik a bázisukat. A régi hajótározó átépítésének első ütemére közel 27 millió forintot nyertek.

A folytatásban Nyerges Attila az év legfontosabb hazai és nemzetközi versenyeiről tartott részletekbe menő szakmai beszámolót, tanítványai szereplésének kiemelésével. Ugyanezt megtette Bátor György is, akinek a csoportjában jobbára gyermek és kölyök korosztályú reménységek vannak, akik estenként még versenyengedéllyel sem rendelkeztek a 2017-es évben.

Végezetül a vendégek jutottak szóhoz. Dankó Béla, Hodálik Pál és Makrai Csaba is gratulált az eredményekhez. Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete elnöke ezúton is serleggel ismerte el a klub két legeredményesebb versenyzőjének, Kós Benedeknek és Opavszky Márknak a munkáját.

Az összejövetel hivatalos része a hagyományokhoz igazodva, az edzők és a legeredményesebb kajakosok megjutalmazásával zárult, az estet pedig egy ízletes vacsora koronázta meg.

Tatai Nóra

Dalest Nőnapra – női sorsokról

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Átminősítést sürget az egészségügyben Samu Tamás Gergő