in , , ,

Lesz ez még jobb, most még az alsóházban végeztek U9-eseink

Kilenc csapat részvételével zajlott szombaton a Szarvas Kupa U9-eseknek meghirdetett teremlabdarúgó-bajnoksága. A térségből a Szarvasi FC, illetve a Békésszentandrási HMSE fiatal labdarúgói vettek részt a megmérettetésen.

A helyosztók végén a szarvasiak a 6., a szentandrásiak a 9. helyen zártak.

– Egy kis szerencsével szerepelhettünk volna egy picit jobban, de ebben a mezőnyben ez realitás – értékelte a napot Truczka Tamás, a házigazdák edzője.

A Szeged, a Grosics Akadémiá-sok közül Gerla néven pályára lépők, és Orosháza mellett Törökszentmiklóson is mindig erős az utánpótlás, árulta el a szarvasiak mestere, aki elmondta, hogy a szarvasi U9-es csapatukban 12 gyerek játszik, akik közül 10-en pályára is léptek a tornán.

Szarvas FC U9: Babecz Áron, Mikó Áron, Pálinkás Pál, Batta Zalán, Kalán Gergely, Závoda Zente, Gyalog Gergő, Nádi Sándor, Konstantinovics Márk, Nyemcsok Levente

– Nekem az már öröm, hogyha olyat látok, amit gyakorlunk, és a mérkőzésen eszükbe is jut alkalmazni. Ezen a mérkőzésen több ilyet láttam, a labdakihozataloknál és a kapu előtti szituációknál, mikor ketten voltak, nagyon szépen megoldották. Ezt gyakoroltuk a héten és előtte is és most rúgtunk ilyen gólt – utalt az Orosháza ellen 4-0-ra nyert mérkőzés megoldásaira Truczka Tamás.

A békésszentandrásiaknak a távozók és a betegségek miatt teljesen új felállásban játszottak, így a napot a játékosok különböző posztokon való kipróbálására szánta Farkas Péter edző.

– Az utolsó meccs, amit a Kétsoprony ellen játszottunk, már biztató volt a jövőre nézve. Ezen a mérkőzésen látszott a csapaton, hogy kezd összeszokni. Szép védések, helyzetek, de sajnos gólt nem sikerült szerezni a mérkőzésen. A többi mérkőzésen is a gólok elmaradtak ezen a napon – foglalta össze a nap eseményeit Farkas Péter, a szentandrási U9-esek edzője.

Farkas Péter elmondta, hogy Békésszentandráson az U9-es korosztályban a hasonló méretű településekhez képest elég nagy gyereklétszámmal, 12 fővel dolgoznak, akiknek heti két alkalommal tartanak edzéseket. Ha van lehetőségük, akkor a Bozsik programon kívüli tornákra is eljárnak. Az egyesülettől minden támogatást megkapnak a gyerekek szerepeltetéséhez.

– A célunk a labdarúgás megszerettetése és elsajátítása a 8-9 évesekkel – jelentette ki a szentandrásiak edzője.

Békésszentandrási HMSE U9: Domján Zalán, Farkas Péter, Farkas Péter (Petya), Farkas Csanád, Farkas-Sinka Margaréta, Farkas-Sinka Roland, Szécsi Tamás, Zsadon Gergő, Erdei Miklós

Nádházy Péter (Fotó: Babák Zoltán)

Az Ármány és szerelem Von Waltere Nádházy Péter

Ötmillió forintos születésnapi ajándékot kapott a siratói idősek klubja