in ,

Osztálykirándulásra fel! Irány a Körösvölgyi Állatpark!

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontja ideális úti cél lehet a tavaszi osztálykiránduláshoz. Ráadásul május 5-10 között – 6 napon keresztül a „Mesél az erdő„ – című Madarak és fák napi programsorozat keretében –, ingyenes programelemekkel várjuk a bejelentkező csoportokat.

Többféle, egyenként fél órás időtartamú terepi program közül választhatnak az érdeklődők, melyek a következők:

ODÚELLENŐRZÉS

Mivel az Anna-liget énekes madár lakóinak költési és fiókanevelési ciklusa erre az időszakra esik, ezért szakmai vezetéssel lehetőség nyílik az ezzel kapcsolatos tudnivalók átadására, terepi bemutatására, mely bármely korosztály számára az óvodástól a gimnazistáig érdekes lehet. Ennek keretében az Anna-liget néhány mesterséges odúját ellenőrizzük, van-e bennük költés, s milyen madarak raktak bennük fészket, nevelnek e már fiókákat.

FÁK KORBECSLÉSE

A liget idős tölgyei, füzei, platánja, fenyői, gesztenyéi szíl fái és hársai lesznek alanyai a fák kormeghatározásának, melynek módszerét sajátíthatják el az érdeklődők. A látogatóközpont épületében a Maros-ártér egy hajdani fehér nyár matuzsálemének, a Vetyeháti tanúfának egy törzságából készült bemutatóján is megtanuljuk az évgyűrűk számlálásának titkait.  E programelemünket felső tagozatos általános iskolásoknak illetve gimnazistáknak ajánljuk.

MADARAK LÁTVÁNYETETÉSE AZ ÁLLATPARKBAN

Az állatpark hollóit, récéit, vadludait, hattyúit is megismerheti többek között, az a csoport, aki ezen programelemünket választja. A szárnyasok megetetését ezúttal a résztvevő csoportokra bízzuk, mely az óvodásoktól az általános iskolásokig sokakat érdekelhet. A madarak közös ellátása közben persze sok hasznos információt is megtudhatnak a résztvevők róluk.

GYÓGYÍTÓ FÁK ÖLELÉSE

Az Anna-liget fáin keresztül a programon részvevőkkel megtanuljuk és kipróbáljuk néhány fa jótéteményeit, melyek akár testi-lelki gyógyító hatással is bírnak.

Az osztálykirándulásra érkező látogatók tehát a fentiek közül egy programelemet választhatnak ki térítésmentesen.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkba szóló belépőjegy megvásárlásával azonban rengeteg más kalandra, szórakozásra és tanulásra is lehetőségük nyílik. Megcsodálhatják a hétezer literes akváriumrendszert a Körös-vidék halaival. Közelebbről is megismerhetik azt a több mint 50 féle állatfajt, amelyek a Körösvölgyi Állatparkban megtalálhatók. Vannak köztük olyan fajok is – például a jávorszarvas és az európai bölény –, amelyekkel a Kárpát-medencében már nem találkozhatunk természetes körülmények között.

Azok számára, akik nem tudnak május 5-10. között jönni, természetesen más időszakban is tudunk érdekes szolgáltatásokat kínálni. A kisebbeknek zoopedagógiai programokat, látványetetéseket, a nagyobbaknak túravezetéseket, tárlatvezetéseket, szakmai előadásokat illetve szakvezetéses kenu- és kerékpártúrákat javaslunk.

Szolgáltatásainkról erre a linkre kattintva tájékozódhatnak bővebben:

http://www.kmnp.hu/szolgaltatasok

Csoportok látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges. Kérjük, keressenek bennünket az alábbi elérhetőségeken és segítünk megszervezni egy igazán élménygazdag óvodai vagy osztálykirándulást:

Elérhetőség:
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
E-mail: korosvolgy@kmnp.hu

3+1 csapat készült Szarvason a magyar bajnokságra

Megérkezett Békésszentandrásra Arany János Öröksége