in ,

Anchor: A horgony, ami Szarvassal összeköt

Balog Béla, Tóth Helga és Litauszki Ádám
Balog Béla, Tóth Helga és Litauszki Ádám

Két barát, két szarvasi fiatal, Balog Béla és Litauszki Ádám két éve a saját igényeik alapján kezdett el horgonyos karkötőkkel foglalkozni. Amit a piacon találtak, nem felelt meg nekik, így megalkották a horgonyos karkötőket forgalmazó Anchor márkát, ami két év alatt kellemes üzletté nőtte ki magát, népes rajongó- és vásárlótáboruk lett. Weboldaluk szerint Kulcsár Edina és Csuti, Burai Krisztián, Weisz Fanni (modell), Zsarnai Beáta (író), Benji (X-faktor), Csányi István (fotós), Andro (dj), Pribelszki Norbert (színész), Hlásznyik Péter (rádiós), Naksi Attila (dj) is szívesen mutatkozik kiegészítőikben.

Tavaly a fejükbe vették, hogy a karkötők mellé felhúznak egy ruhadivíziót is. Az ötletet tett követte, de a brandépítés elsőre nem sikerült. A második nekifutás eredményeképp tegnap egy budapesti stúdióban bemutatták az egyedi grafikákkal készült debütáló kollekciójukat, ami ma került fel a webshopjukba.

– Már régóta terveztük a ruházat bevezetését, és legalább egy éve keressük a megfelelő koncepciót. Az előző kollekciónk már félig készen volt, már a fotózáson is túl voltunk, de azt nem találtuk megfelelő minőségűnek, nem volt jó. Ott van az összes ruha a polcon, de mégsem adtuk ki – árulta el Balog Béla az előzményekről az általuk csak prezentációs estként emlegetett tegnapi bemutatón.

– Aztán jött Tóth Helga, aki divattervező, és így indult el ez a vonulat. Legyártotta ezt az egyedi kollekciót, megtervezte, kivágta, megvarrta, sokat dolgozott rajta. Vele együttműködve jött létre az első kollekciónk, ami fesztiválos vonalat képvisel – vette át a szót Litauszki Ádám.

Ez a fesztiválos vonal számomra, némi magyarázatot igényelt, de Balog Béla készségesen hidalta át a harmincévnyi szakadékot az emlékek és a jelen között.

– Ezek többnyire oversize ruhák. Aki nem volt fesztiválon, első körben laza ruhákat képzeljen el. Ez inkább bővebb, lazább stílus. A kollekció egyik darabja egy különlegesség, egy lányoknak szánt body, ami használható fürdőruhaként, de sima hétköznapi viseletnek is.

Oversize-ruhákról férfitársaimnak egy mondatban: az oversize ruha nem XXL-es ruhákat jelenti, hanem talán a fesztiválos miniruha lányoknak a megfelelő leírás. Ennyi. Semmi köze Ulla Popkenhez.

A kapcsolat Tóth Helgához Burai Krisztiánon keresztül jött, akinek volt már egy kollekciója a divattervezővel, aminek a fotózásához Anchor karkötőket kértek. A kollekciójukról készült összes képen szerepeltek horgonyos karkötőik. Aztán decemberben több céggel összefogva támogatóként részt vettek egy autista gyermek számára rendezett jótékonysági gyűjtésen, ahol találkoztak és egyeztettek. Elkészültek a tervek, februárban már anyagot rendeltek, grafikát gyártottak hozzá, szépen sorjában megálmodták az egészet.

Kollekciójuk mellett nagy szerepet szántak az este folyamán annak, hogy Szarvast népszerűsítsék. Amikor csak lehetett elhangzott a város neve. Az este folyamán ki is sorsoltak egy szarvasi hosszú hétvégét.

Még Szarvas. A prezentációs esten fellépett Hambee, azaz Molnár Dani is, aki egy hónapja írt egy dalt az anchorosoknak, és amit most adott elő élőben először. Hamarosan készülni fog hozzá egy video is, amin szintén a város szépségeit szeretnék favorizálni, de ott voltak a Minden ami Szarvas szervezői is.

Hambeet követően négy dal erejéig fellépett Burai Krisztián, akihez egy-egy számba betársult Barbee és Lévai Laci is. Eljött az eseményre Viczián Viktória szépségkirálynő, Tóth Andi és Szabó Ádám, az énekes Ábrahám. Az esemény fontosságát hangsúlyozta, hogy érkezésünkkor ép a FEM3 Rúzs és selyem című műsorának forgattak, de itt volt Csivettka, a 28 ezer feliratkozóval bíró vlogger is, akinek van olyan Youtube-videója, amit 225 ezren tekintettek meg. Köszönöm, Google!

Sajtóközlemény a szagforrások felderítésével kapcsolatban

Egy pályázat révén tovább erősödhet a testvérvárosi kapcsolat Szarvas és Bucine között