Connect with us

Szarvas

Sajtóközlemény a szagforrások felderítésével kapcsolatban

Szarvasról és a környező településekről 2018. év tavasza óta a lakosságot zavaró bűzhatást panaszoltak az illetékes környezetvédelmi hatóságok felé. A bűzhatás kivizsgálására jogosult járási és területi környezetvédelmi szervek folyamatosan hatósági ellenőrzéseket, helyszíni szemléket tartottak annak érdekében, hogy az összetett, mezőgazdasági és üzemi tevékenységből is eredeztethető bűzhatást feltérképezzék. A nyár elejéig, ez a lakosságot zavaró szaghatás olyan méreteket öltött, amely miatt a Békéscsabai Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya és a Szarvasi Járási Hivatal, valamint Szarvas Város címzetes főjegyzője közös akciót dolgozott ki a bűzforrás megtalálása és a bűz okozójának felderítése érdekében. Ennek keretében a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály készenléti ügyelete nappal és éjszaka is különböző eljárási cselekményeket végzett a területen, elemezte a lakossági bejelentéseket, folyamatos kapcsolatban állt a Szarvasi Járási Hivatallal, Szarvas Város címzetes főjegyzőjével, a Szarvasi Polgárőr Egyesülettel. A közös fellépés eredményeként a hatóságok megtalálták a bűzforrást és azonnali hatállyal megtiltották a bűzt okozó tevékenységet. A Békéscsabai Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya a bűzterhelő tevékenység okozójával szemben környezetszennyezés miatt hatósági eljárásokat indított.

Szarvason és környékén mezőgazdasági és üzemi tevékenységet sokan végeznek, így bűzhatás esetlegesen a továbbiakban is előfordulhat, ezért a Békés Megyei Kormányhivatal a lakossági bejelentések fogadására egy elektronikus elérhetőséget hozott létre. A bejelentes@bekes.gov.hu e-mail címre várjuk a korábban megadott tartalommal a lakosság jelzéseit, amellyel segíthetik a hatóságok munkáját.

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect