in , ,

Az egyenlő erők közül a vendégek jöttek ki jobban

Gilik Attila ollózása
Gilik Attila ollózása

A győzelemmel való búcsúzás reményében nagyon motiváltan léptek pályára a Mezőberényi LE ellen a csabacsűdi labdarúgók szombaton, a 2017-18-as évad zárómérkőzésén.

– Előzetesen egy nehéz mérkőzésre számítottam, mert a Berényi alakulattal rendre presztízs meccseket vívunk egymással már második éve. Nem is indult könnyen a meccs, talán tisztában volt mind a két csapat azzal, hogy a jelenlegi helyezésükön ennek a mérkőzésnek az eredmény nem változtat semmit. Tompán is játszottunk még is voltak gólszerzési lehetőségeink már az első játékrészben, a legnagyobb Endrefalvi előtt adódott, de a kapufát találta el – nyilatkozta a mérkőzés után Sonkoly Lajos, a hazaiak játékos-edzője.

A mérkőzés két szinten folyt. A gyepen a csabacsűdiek játszottak a mezőberényiekkel, pár száz méterrel feljebb pedig a sötétebb felhők a világosabbakkal kergetőztek. Hajszál híján a félidő mindkét szinten döntetlennel zárul. Az első 45 perc lefújása előtt kevéssel odafenn a feketék nyertek és leszakadt az ég, de úgy, hogy az is bőrig ázott, aki az első csepp esőre a kabátjáért nyúlt.

Az 55. percben egy félpályánál történt szabálytalanság után Benyovszki János ívelte be a labdát a kapu elé, ami Hraskón irányt változtatott, és a hálóban kötött ki. Ezzel az öngóllal megszerezte a vezetést a vendégcsapat.

A bekapott gól után a hazaiak mindent megtettek a győzelemért. Kasik Márk tört a tizenhatoson belülre, és már csak a kapussal állt szemben, de túlságosan helyezni szerette volna a labdát és fölé rúgta azt. Pár percre rá Viszkok Gábor másolta le Kasik betörését, de sajnos a befejezését is. A kapussal szemben állva ő is fölé rúgta a labdát.

Aztán a 79. percben Kajlik Alpár egy szép találattal eldöntötte a mérkőzést Észrevette, hogy Hudák kapus kint helyezkedik, és jó 40 méterről emelt a hálóba, és ezzel be is állította a végeredményt.

– Nagyon úgy tűnt, hogy a mai napon semmi nem jön össze nekünk. Csalódott voltam a mérkőzés után, más eredményre számítottam. Kellet egy kis idő, hogy rendet tegyek a fejemben. Sikerült is. Tisztában vagyok azzal, hogy amit elért ez a csapat, ami szép eredmény. Két évvel ezelőtt nem volt felnőtt labdarúgás a településen. Egy nagyon szép tavaszi rajttal rögtön az első évben feljutottunk a megye III-ból, most meg az első megye kettes évünkben a felsőházba küzdöttük magunkat, ahol egy helyet javítani is tudtunk. Azt gondolom, mikor összeült az a pár helyi fiatal, aki elkezdett azon gondolkodni, hogy legyen Csabacsűdön újra felnőtt foci, már akkor aláírta volna az a papírt amin az áll, hogy két év múlva a megye másodosztályban leszünk ötödikek – foglalta össze a Newjság számára kétéves szereplésüket Luigi.

– Köszönöm a játékosaimnak azt, hogy egy ilyen csapatnak lehetek az edzője. A legnagyobb elismerés nekik jár – zárta a bajnokságot a csabacsűdi játékmester.

Csabacsűdi GyLSE – MEzőberényi LE 0–2 (0–0)

Csabacsűd: Hudák Roland – Hraskó Tibor (70′ Dezső János), Mochnács Tamás, Bertók Gergő (75′ Sonkoly Lajos), Kiss Gábor, Kasik Márk, Viszkok Gábor (65′ Dezső Dávid), Nyemcsok Mihály, Gilik Attila, Sándor János, Endrefalvi Erik. Játékos-edző: Sonkoly Lajos.

Mezőberény: Balogh Lajos – Fazekas Márk, Kanó Bence, Kovács György, Tóth János, Durkó László (83′ Mezei Patrik), Drienyovszki Dávid, Benyovszki János, Kajlik Alpár, Hoffmann Bence, Adamik Dávid. Játékos-edző: Gál András.

G.: Hraskó (öngól) a 69., Kajlik a 86. Jók: Gilik, Mochnács, Kiss G., Sándor, ill. az egész csapat.

Sonkoly Lajos: – Érezhető volt a mai napon a tétnélküliség, voltak fordulópontok a mérkőzésen, de rendre rosszul jöttünk ki belőlük. Elismerésem a csapatnak az egész éves teljesítményéhez.

Gál András: – Egyenlő erők küzdelmében a helyzeteinket jobban használtuk ki.

Legyen idén is SZERtelen nyarunk!

Sinka Attila, Szakálos Tamás és Molnár Miklós

Kiadtuk az első CISCO-s oklevelet a Székelyben