in ,

Sajtóreggelin mutatkozott be a Minden, ami munka

Sajtóreggelire voltunk hivatalosak a Minden ami Szarvas csapata által. A meghívottak sorában Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási és társadalombiztosítási főosztályának vetetője, Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője, valamint Lovász György, a járási hivatal Foglakoztatási osztályának vezetője szerepelt, ami generálta a kérdést, hogy nem tévesztették-e el, és állásbörzét szerettek volna írni az –egyébként igen vonzó– sajtóreggeli helyett.

Kiderült, hogy a MASz-osok azon újdonság mellett, hogy a szombati 7. SZIE Regattán társrendezőként vesznek részt, azzal az új ötlettel álltak elő, hogy szeretnének besegíteni a térség munkaerő-koordinációjába azzal, hogy foglalkoztatási osztály hírei minél hatékonyabban jelenjenek meg a közösség médiában. Mint már annyi esetben korábban, partner volt ebben a Szarvasi Járási Hivatal vezetése.

– A legfőbb célunk és legfőbb hitvallásunk, hogy Szarvast, mint brandet próbáljuk meg jobban a köztudatba beletenni, felturbózni, mindenkinek a fülébe még jobban csengővé tenni Szarvas városát, és azokat a tehetséges fiatalokat, sikeres vállalkozásokat, épített és természeti szépségeket megmutatni, ami ebben a városban található – mondta Dernovics Péter a Minden ami Szarvas frontembere.

Megújították a honlapjukat, mert mint mondta, nagyobb részt kívánnak venni Szarvas digitális életében. A weboldal frissítését az anchoros Litauszki Ádámék végezték, aki be is mutatta az idén kialakított és mobilra is optimalizált felületet, amire már a helyi vállalkozások is tudnak adatokat feltölteni, regisztrálni, meg tudják jeleníteni szolgáltatásaikat, üzletüket.

Oldalaikon heti rendszerességgel frissül majd a Szarvasi Járási Hivatal által küldött állásajánlatok listája, amikről értesítést lehet kérni. A bemutató alatt az első posztot ki is tették az Instára “Ha nem dolgozol, akkor az a munkád, hogy állást keress!” szlogennel.

Pántya Imre elmondta, hogy a foglalkoztatás területen dolgozó munkatársaknak legfőbb feladata, hogy a környék munkáltatói megfelelő munkaerőt kapjanak. Ez egyre nehezebb, pont ezér fontos, hogy túllépve a konvencionális kereteket, minél szélesebb körben terjesszék állásinformációikat.

– Nem csak azért, hogy az álláskeresők megtalálják ezeket az állásokat, hanem hogy az állástalálók megtalálják a legjobb, nekik megfelelő állást és a helyükre tudjunk álláskeresőket elhelyezni. A foglalkoztatási szolgálatnak több helyen van állásajánlata, országosan üzemeltetett oldalon, vagy a bekesijarasok.hu-n, de olyan ami ennyire integrálódik a közösségi médiába, ilyen nincs. Üdvözlendő ez az újszerű kezdeményezés, és reméljük, hogy ezt a jógyakorlatot majd átadják a többi Békés megyei járásnak, hogy tudjanak ők is ebbe az irányba fejleszteni – fogalmazott a főosztályvezető.

– Egy éve indult el ez a gondolkodás abba az irányba, hogy elérjék azokat is, akik nem tartoznak az ügyfeleik küzé, ha nem is álláskeresőként érdeklődnek, hanem állást váltanának – emlékezett vissza Lovász György. – Az a célunk, hogy ennek a körnek is tudjunk információt biztosítani illetve megtaláljuk azokat a fiatalokat is, akik első sorban az internet segítségével tájékozódnak. Ez a folyamat az utóbbi időben felgyorsult, és most örülök, hogy itt ülhetünk és bemutathatjuk ezt az oldalt, ami most még a Foglalkoztatási osztály álláshirdetésein alapul. Abban bízunk, hogy így még több helyre el fognak jutni állásajánlataink.

A felszólalók sorát Gaál Roland zárta, aki elmondta, hogy tavaly januárban a Newjságon jelentek meg állásajánlataikkal elsőként rajtuk kívül álló felületen, majd a TDM is átvette heti listáikat.

– Korábban a hivatalok szerették a közérdekű információikat is megtartani maguknak, de mi elég régen egy open office-ként, egy nyitott hivatalként működünk. Szerettük volna a legtöbb partnert bevonni ebbe a feladatba – mondta, majd hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb szempont a friss adatok megjelentetése volt. Most az új portállal, illetve a Facebookon és az Instagramon keresztül értesítést kapnak, ami véleménye szerint segíti majd az álláskeresést.

Szintén újdonság a “Minden ami Szarvas percek” videosorozat, ami minden vasárnap este 21 órakor jelenik meg a Facebook-oldalukon, amire már közel négyezren iratkoztak fel, ami 3500 hírlevéligényt generált, illetve majd 1000 követőjük van már az Instagramon is.

Az eseményt sajtóuzsonna zárta.

Holden Rose: A gyerekek azt olvassanak, amit csak akarnak

Megérdemelt lazítással indította a nyarat a baráti kör