in , ,

Évadnyitó minifesztivállá nőtte ki magát a SZIE Regatta

Hetedszer is Szarvas adott otthont a Szent István Egyetem nyárindító vízi fesztiváljának. A kétnapos rendezvény népszerűsége töretlen az univerzitás hallgatói és dolgozói körében. Jól példázza mindezt, hogy a kezdeti 8 kar részvételével megtartott házi regatta mára 25 csapatos, Kárpát-medencei szintű, nyitott dzsemborivá nőtte ki magát, melyre Csíkszeredából, Révkomáromból, Zentáról és Beregszászról is érkeztek legénységek. A szervezőkhöz 700 szállásigénylés érkezett, azaz vélhetően ezernél többen vették célba hétvégén a Kelet-békési várost.
Mint arról a verseny koordinátora, Molnárné Krajcsovicz Magdolna beszámolt, szombaton reggeltől 16 óráig folyamatosan zajlottak a futamok, a 44-es főút Holt-Köröst átszelő hídjától a Vízi Színházig kijelölt 200 méteres versenypályán. Voltak legénységek, melyek komolyan „beleálltak” a küzdelmekbe, mások számára ellenben nem feltétlenül a sportérték dominált. Mindez természetes is a pénteki, reggelig tartó retró buli ismeretében, illetve hogy a regattát követő éjszakát is telezsúfolták színvonalas kulturális programokkal a szervezők, illetve a nekik segíteni beszálló Minden ami Szarvas csapata. Kora estétől fellépett az Armynas, a Flyers, és a Children of Distance, a vasárnapba Dj Nor-B (alias Szlovák Norbert) „vezette át” a szórakozó tömeget, amely azután még a Selekta, a Hősök, a Drop The Chees és a Cashtag Music zenéjére „csápolhatott” jóízűt.

Ami pedig a vízen zajló vetélkedést illeti, a 25 legénység időfutamokkal döntötte el, mely 8 hajó jut tovább. Ők kieséses rendszerben folytatták egészen a döntőig, amit végül a budapesti Ybl Kar nyert, a helyi Regattászok pedig 5. helyen végeztek. A 8 közé nem kerülők is tehettek még egy, amolyan „vigaszfutamot”: az ottani győztesek a 9., a vesztesek pedig 10. helyezettnek mondhatják magukat.

Végeredmény: 1. Boat-ladozók (Ybl Miklós Kar), 2. Óvári Gazdászok (Mosonmagyaróvár), 3. Selye János Egyetem (Révkomárom), 4. Imádomatested (Gödöllő), 5. Regattászok (Szarvas), 5. Szar-watch (Budai Campus), 7. MKK HÖK (Gödöllő), 8. Boat-sáska (Gödöllő).

Elindult a turisztikai célú kerékpárút kivitelezése Békésszentandráson

Még idén befejeződhet a múzeum és az orvosi rendelők kivitelezése