in , ,

Kedvenceink Csonka Dóra és Gulyás Attila

Gulyás Attila és Csonka Dóra
Gulyás Attila és Csonka Dóra

Csütörtökön este a második előadás a Kedvenceink a víz fölött volt, amelyben Gulyás Attila a Jókai Színház fiatal művésznőjével, Csonka Dórával lépett színpadra, aki a tanítványa volt a színművésznek. Egész idő alatt látható volt ez viszony, hiszen az az odafigyelés, a féltés, ami Gulyás Attilán érezhető volt, az nagyon tiszteletre méltó. Gulyás Attila talán jobban akarta a sikert a színésznőnek, mint önmagának. De Dóra méltó partner volt, mert nagyon tiszta hangon szólaltak meg a dalok előadásában, és a közönség is a szívébe zárta.

Gulyás Attilától megszoktuk, hogy technikailag nehéz dalokat választ és azt bravúrosan adja elő, de Csonka Dóra dalai sem könnyen énekelhetőek voltak. A párás idő mindkettőjüket pluszban tette próbára. A közönség mindebből annyit érzéket, hogy nagyon jól érzik magukat. Attila tudja „kezelni” a közönséget, így egy nagyon jó hangulatú este alakult ki, nagyon sok tapssal, jókedvvel, vidám, hálás közönséggel.

Az Aladdin Egy új élményével kezdtek, de énekeltek két dalt a Monte Cristo Grófja című Szomor György musicalből. Négyet pedig a Jekyll és Hyde – ból, ami nem véletlen, hiszen fantasztikus musical, szebbnél szebb dalokkal, a zeneszerző Frank Wildhorn. De elhangzott többek között a Hair Lett he sun shine (Jöjj el napfény) Attilától, a Caruso, a Michael Buble énekelte Feelin good. A Fame című musical ismert dala a Fame Csonka Dórától, Máté Péter Zene nélkül mit érek én is, és a Happy – többek között. Ráadásként újra a Róma jól ismert dala, amit a közönség együtt énekelt a színészekkel.

Gulyás Attila a tőle megszokott előadásmóddal, gyönyörű hanggal, hangszínnel énekel, sokszor úgy érzem, minden dal, amit énekel ő maga, szíve, lelke benne van, ez csütörtökön sem volt másképpen. Csonka Dóra fiatalos lendülettel, nagyon jó előadásmóddal, kristálytiszta hanggal, szintén lenyűgözte a közönséget. Így a párost csütörtökön este a szarvasiak a szívükbe zárták.

A közönséget Gulyás Attila egy közös „játékba” is belevitte, ami a lazaságot, a kölcsönös tisztelet is megmutatta a nézők és a művészek között. Nem is akarták elengedni a színész-énekeseket ráadás nélkül. Igazán szép este volt!

Galambos Edit

A fotót Babák Botond készítette.

Ágoston Béla

Ágoston Béla, a polohisztor zenész

Már látogatható a múzeum ideiglenes kiállítása