Connect with us

Szarvas

Eszembe jutottál…

Sallai Zsóka, Lakatos Viktória és Lévai Attila
Sallai Zsóka, Lakatos Viktória és Lévai Attila

Augusztus 12-én a Jókai színház ifjú művészei – Lakatos Viktória, Lévai Attila és Sallai Zsóka – Eszembe jutottál címmel Cseh Tamás estet állítottak össze, a Zene a víz fölött tematikus program keretében. A házigazda Závogyán Judit, a Szarvasért Alapítvány elnökasszonya volt, aki most is levendulacsokraival tette szebbé a színpadot, és különleges levendulaitalt kínált a pogácsa mellé a szépszámú közönségnek.

Cseh Tamás dalait hallhattuk fiatal művészektől, és ez azért nagyon jó, hiszen amíg a Cseh Tamás elénekelt mondatai a fiatalokat is megérinti, sőt egy egész estet szánnak rá, hogy elénekeljék, elmondják, ahhoz nagyon szeretni és ismerni kell Cseh Tamást. Érdekes, hogy a dalok szövegét emeltem ki, hiszen azok nagyrészt alkotótársa, barátja Bereményi Géza írta számára, mégis Cseh Tamás dalai, hiszen ő szólaltatta meg különös előadásmódján, „egyszál” gitárral, énekelve, mondva a szövegeket.

Az este folyamán 14 dal hangzott el – Dal a ravaszdi Shakespeare Wiliamről, Dosztojevszkij és az ördög, Születtem Magyarországon, Tangó, Eszembe jutottál, Minden álmomban, Csönded vagyok, Rajtam maradt téli kabát, Jobbik részem, Illegalitásban, A dizőz dala, Keresztben jégeső, Bárány és a 10 év múlva. Nem Cseh Tamásosan, hanem a fiatalok a maguk nyelvén értelmezték, adták elő az ismert dalokat. Azért is jó volt hallgatni, mert ameddig a fiatalok előveszik és énekelik, addig Cseh Tamást nem felejtik el.

Egy részlet a címadó dalból

„Elveszett pénzem vagy, elvesztett kulcsom vagy,
Rosszkor kiejtett és sértő rossz szavam vagy.
Valami helyett most
Már megint, már megint
Eszembe jutottál.

Egy óriás kezében játék,
Ez vagyok én, hajlít és tördel,
Szétszakít, játszik.
Szétszakít, játszik.”

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Népszerű

A Szarvasi Vízi Színház (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vízi Színház (Fotó: Babák Zoltán)

Szivárognak a hírek a Vízi Színház idei műsoráról

Színház

A Szarvasi Vízi Színház megújult nézőtere (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vízi Színház megújult nézőtere (Fotó: Babák Zoltán)

Június 12-től megnyitja kapuit a Szarvasi Vízi Színház

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect