in , ,

Jelentősen átalakult hölgycsapattal vág a bajnokságnak Száva Flórián

Augusztus elején munkába álltak a helyi kézilabdás lányok. Az NKK felkészülését Száva Flórián edző irányítja, akinek a munkáját Sebők György segíti. Az alaposan átalakult hölgykoszorú heti három foglalkozáson gyakorol együtt és némileg váratlanul már az első tesztmeccsén is túlesett.

– Komplex edzéseket tartunk, hiszen az erőállapot javítása érdekében júliusra mindenkinek egyéni feladatok voltak kiadva. A tapasztalataim szerint előnyös volt a házi feladat, már csak azért is, mert régen látott nagy játékosmozgás volt a csapatunknál. Egy sor játékos távozott, illetve állt le különböző okok miatt, akiknek a pótlása szükségessé vált – mondta Száva Flórián, aki névsorolvasást is tartott.

Már az előző idény zárásakor tudott volt, hogy Gábor Eszter hazatér Mezőtúrra, és az NB II-es újoncnál folytatja. Szintén elbúcsúztatták a visszavonuló Szabó Tündét, aki időközben kismama is lett. Hozzá hasonlóan Hajdu Andrea is anyai örömök előtt áll, a játékot szülés után újrakezdő Labát Petra pedig a Gyomaendrőd kapuját fogja őrizni ősztől. Hódmezővásárhelyre távozott Balogh Vanessza, míg Semjéni Henrietta külföldön vállalt munkát. Majd egy csapatra való játékost kellett tehát pótolnia a vezetésnek, amely nem is tétlenkedett a nyáron.

– Az érkezési oldalon is hat játékos van, de egy beálló még hozzánk kerülhet, hiszen itt fog tanulni a helyi főiskolán. Tény azonban, hogy visszatér az Előréből a saját nevelésű kapusunk, Jani Janka, aki a külföldi gyakorlata miatt csak közvetlen a bajnokság előtt csatlakozik a csapathoz. Nem egyedül érkezik, vele tartott a lila-fehérektől Milyó Alexandra is, aki a bal szélen és irányító poszton is otthonos. Orosházán már dolgoztam együtt a Szeghalomból igazolt gólerős irányító-átlövővel, Domokos Kingával. Szolnokról került hozzánk átlövő posztra Óvári Rita, vele tart a fiatal balkezes szélső, Molnár Virág, továbbá az abonyi nevelésű, belső poszton játszó Kiszel Kitti is – mutatta be az újoncokat a tréner.

Az újak és a régiek mellett Száva Flórián fokozottan számít azokra a fiatalokra, akik tavasszal már rendszeresen tagjai voltak a felnőtt keretnek. A klub második számú alakulatot is elindít a megyei bajnokságban, hogy a fiataljaik szokhassák a felnőtt kézilabda miliőjét.

– Szeretnénk minél többet játszani, hiszen egy új csapatot kezdtünk építeni, a sok érkezőnek össze kell csiszolódnia régiekkel. Már hétfőn élesben gyakorolhattuk az elsajátítottakat, az itt edzőtáborozó NB II-es Csepel kérésének eleget téve. Természetesen még nem az eredményen volt a lényeg, sokkal inkább a sebezhető pontjaink felfedésére. A felkészülési időszakban vélhetően megmérkőzünk még a vásárhelyiekkel, a mezőtúriakkal és a szokásos hajdúsági edzőpartnerekkel. Az eddigi legfiatalabb csapattal vágunk majd az idénynek, ettől függetlenül szeretnénk megnehezíteni a magasabb osztályból idekerülők dolgát – fogalmazott a szakember.

A tavalyi bajnokságban szereplő ifjúsági csapat:

20180520-IMG_8121

Mese, tánc, zene ExperiDance-módra

Fedett terasszal és kemencével gazdagodott a siratói klub