in , , ,

Brémai muzsikusok a Vízi Színházban

Szombaton este a Cervinus Teátrum szervezésében hozta el Szarvasra a Grimm testvérek klasszikus meséje alapján újragondolt történetet a mai gyerekek és felnőttek számára a Mirage Színház és az Art Előadó-művészeti szervezet koprodukciójában Korcsmáros György rendezésében.

A musicalt Erdélyi Csilla írta és Korcsmáros György alkalmazta színpadra, a zeneszerző és dalszövegíró szintén Erdélyi Csilla.

A történet szerint Szomi a szamár (Erdős Borcsa) otthagyja gazdáját, mert nem bánik jól vele, és el szeretne jutni Brémába, a Brémen’s Got Talent tehetségkutató versenyére. Szomi szerény, kedves csacsi, lírai dallal indulna a versenyen. Találkozik Kircsi kutyával (Kovács Áron), aki a nevéből is látszik, király a rap zenében, azaz a ritmikus dalszövegmondásban. Ő is elszökött gazdájától, mert nem akar vadászni vele. Szomihoz csatlakozva még nem biztos abban, indul-e a megmérettetésen. Útközben újabb társra találnak Cili, a cica (Erdélyi Csilla) személyében, aki azért nem kell a gazdájának, mert „vega” és ezért nem fogja meg az egereket. Cili igazi perzsa cica, szép, elegáns és jószívű. Végül Karatty, a kakas (Kósa Zsolt) kerül útjukba, akiből paprikást főzne gazdája, ezért indult útnak, aki Elvis imitátor. Együtt mennek a tehetségkutató versenyre, közben persze a torzsalkodások is felszínre kerülnek Kircsi és Karatty között – ki a nagyobb „király” –, de Szominak és Cilinek mindig sikerül elsimítani a nézeteltéréseket.

Brémába érve részesei lesznek a tehetségkutató külsőleg csillogó versenyének, amit a műsorvezető (Csizmadia Gergely) vezet szokatlan módon. Kircsi meg is nyeri a versenyt, ám a díjat csak úgy fogadja el, ha társai is részesei lehetnek, ami őszinte barátság és szeretet jele társai iránt.

Nagyon igényes, szép mesejátékot láttunk, szép animációval – a hátérben hatalmas ledfal, szinte a színpad teljes hosszában, és a színpad két oldalán is, hogy a szélén ülő nézők is élvezhessék. A szereplőkön kívül nyolctagú tánckar segítette az események folyását. A koreográfus Bakó Gábor, a tánckar a Bakó Dance Company : Kondorosi Nikolett, Lukács Viktória, Pócz Réka, Misik Renáta, Horváth Ádám. Szigethy Norbert, Gazdik Dávid és Bakó Gábor.

Erdélyi Csilla, nagyon változatos zeneszámokat írt, hiszen a rap, a lírai dalok, a rock és saját számára is (Cili cica) igényes szép dalok születtek, ezzel is elkülönítve az állatok lelki világát. Már a szöveges részekben is jól érződött, eltérő karakterük, amit Erdélyi Csilla és Korcsmáros György tele humorral szeretettel, igazi emberi érzésekkel fogalmazott meg és a színészek jól keltettek „életre”.

A teltházas közönség hosszú tapssal ünnepelte a művészeket, ráadásul a végén lehetett fényképeket készíteni a szereplőkkel, Cili cicával, Kircsivel a kutyával, Karatty kakassal és a szelíd Szomival valamint a Brémen’s Got Talent tehetségkutató műsorvezetőjével is. Ez nagyszerű ötlet volt, a színpadra tóduló gyermekek nagyon élvezték a színészek adta lehetőséget, és ki is használták.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Szilvásan szép az élet

Országos főtáblán a Szarvasi FC